Biffwok med grønnsaker
Enkel•15 min min
En god wokrett med biff og peanøtter er spennende og eksotisk hverdagsmat. Retter som dette er raske å lage, og med saus, kjøtt og grønnsaker i en wokpanne, blir det lite oppvask også.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gglassnudler
-
4 stkvårløk , finsnittet
-
3 sssoyasaus
-
1 sssolsikkeolje
-
400 gbiffstrimler
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkrødløk , i tynne båter
-
1 stkbrokkoli , i små biter
-
2 sspeanøttsmør
-
2 dl
-
2 dlpeanøtter
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og hell over nudler i en bolle. La stå i 5 minutter. Skyll nudlene raskt i kaldt vann, og vend med vårløk og litt soyasaus.
Tips
Er du glad i chili, kan du vende litt finhakket fersk chili eller tørket chili i nudlene også.
-
2
Varm olje i en wokpanne på høy varme. Fres biffstrimler og hvitløk raskt. Tilsett løk og brokkoli, og fres i 2-3 minutter.
-
3
Ha i resten av soyasausen og fløte, og rør inn peanøttsmør. La småkoke i 2 minutter, slik at sausen tykner. Dryss over peanøtter og server med glassnudler.