Beef Wellington

Beef Wellington

0
 • Middels
 • 160 min
 • 30 min
Med vår oppskrift på Biff Wellington vil du garantert imponere middagsgjestene. En rett som gjør seg godt på festbordet. Saftige indrefilet bakt inn i sprø butterdeig smaker fantastisk.

Ingredienser

1 ⅕ kg indrefilet av storfe
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør
8 skiver parmaskinke
2 ss Dijonsennep
3 plater butterdeiger
1 stk egg

Soppfyll

150 g sjampinjong
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 kvist frisk timian
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper

Til servering

500 g småpoteter
300 g brekkbønner
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Finhakk sopp, sjalottløk, hvitløk og timian. Fres i en varm panne med smør til mykt, gjerne i flere omganger slik at det steker tørt og ikke blir kokt og fuktig, 8-10 minutter.
  2. Krydre indrefileten med salt og pepper og brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. La den hvile på benken i 20 minutter.
   Tips

   Bruk den midterste delen av indrefileten. Pass på at stykket har jevn tykkelse. Bind den gjerne opp før bruningen slik at kjøttet holder formen, men fjern hyssingen før kjøttet pakkes inn i skinke og butterdeig.

  3. Legg et stort ark med plastfolie på benken og spre skinkeskivene utover så de overlapper og danner et rektangel som er stort nok til å dekke hele kjøttstykker. Fordel soppblandingen utover i et tynt lag.
  4. Pensle kjøttstykket med sennep, legg det på skinkeskivene og rull godt sammen. Stram plasten godt rundt ved å tviste endene og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle butterdeigen ut på et melet bord til en tykkelse på 0,5 cm. Fjern plasten rundt kjøttet og plasser det i midten av butterdeigen.
  6. Rull kjøttet inn i butterdeigen og klem sammen endene. Rull stramt i plastfolie og stram ved å tviste endene. Legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  7. Pensle deigen med sammenpisket egg, dryss på salt og lag små snitt i deigen slik at damp kan komme ut. Pynt gjerne med ekstra butterdeig. Stek i 30 minutter eller til deigen er gyllen og sprø. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på ca. 55 °C når det tas ut av ovnen.
  8. Kok poteter møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Ha bønnene i gryten de siste minuttene. Hell av vannet og skyld bønnene i iskaldt vann. Vend inn smør og krydre med salt og pepper.
  9. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres i skiver. Server med kokte poteter og bønner.
Tips

Det er viktig at man følger instruksjonene med å la kjøttet ligge kaldt mellom trinnene ettersom det fort kan gå galt om det ikke får satt seg.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat