Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Surkål

Enkel
1t 20min

Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

3.6
(120)
Next ImageSurkål

Ingredienser

Porsjoner

750 g
hodekål
1 ts
salt
2 ts
karve
2 stk
eple (kan sløyfes)
2.5 dl
vann eller kraft
2 ts
eddik, 7 %
2 ts
sukker

Slik gjør du

  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.

  2. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.

  3. Smak til med eddik og sukker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Flere fristende oppskrifter