Surkål

Surkål

0
41
Enkel80 min
Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 750 g
    hodekål
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    karve
  • 2 stk
    epler (kan sløyfes)
  • 2 ½ dl
    vann eller kraft
  • 2 ts
    eddik , 7 %
  • 2 ts
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.

  2. 2

    Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.

  3. 3

    Smak til med eddik og sukker.

Tips

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Del denne oppskriften: