Surkål

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Antall porsjoner

Ingredienser

750 ghodekål
1 tssalt
2 tskarve
2 stkepler (kan sløyfes)
2 ½ dlvann eller kraft
2 tseddik, 7 %
2 tssukker
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
    2. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.
    3. Smak til med eddik og sukker.

Tips:

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Kommentarer

  Legg til kommentar