tablecloth-basil
Surkål
(37)

Surkål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

750 ghodekål
1 tssalt
2 tskarve
2 stkepler (kan sløyfes)
2 ½ dlvann eller kraft
2 tseddik, 7 %
2 tssukker
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
    2. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.
    3. Smak til med eddik og sukker.
blue heart
Tips!

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff