Surkål

Surkål

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Ingredienser

Antall porsjoner

750 g hodekål
1 ts salt
2 ts karve
2 stk epler (kan sløyfes)
2 ½ dl vann eller kraft
2 ts eddik , 7 %
2 ts sukker

Slik gjør du det

    1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
    2. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.
    3. Smak til med eddik og sukker.
Tips!

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat