Surkål

Surkål

12
116
Enkel80 min
Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 750 g
    hodekål
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    karve
  • 2 stk
    epler (kan sløyfes)
  • 2 ½ dl
    vann eller kraft
  • 2 ts
    eddik , 7 %
  • 2 ts
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.

  2. 2

    Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.

  3. 3

    Smak til med eddik og sukker.

Tips

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

Del denne oppskriften: