Håndkle og blad
Surkål
(3737)

Surkål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

750 ghodekål
1 tssalt
2 tskarve
2 stkepler (kan sløyfes)
2 ½ dlvann eller kraft
2 tseddik, 7 %
2 tssukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
    2. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom.
    3. Smak til med eddik og sukker.
Blått hjerte
Tips!

Rør inn litt ribbefett i surkålen før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat