placeholder image
0

Rotgrønnsaksform med byggryn

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En mettende og fargerik vegetarrett som setter fokus på sesongens flotteste grønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlbyggryn
6 dlvann
4 stkgulrøtter
2 stkneper
4 stkrødbeter
1 stkpurre
2 ssTINE Økologisk Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshonning

RØMMESAUS MED SESAM

2 sssesampasta (tahini)
1 stkhvitløksfedd
2 sssitronsaft
3 ssvann
½ tssalt
¼ tspepper
4 dlTINE Økologisk Lettrømme

TIL SERVERING

2 sssesamfrø
1 tstørket chiliflak
1 dlbladpersille
1 stksitron

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg byggryn i kaldt vann over natten. Kok møre i lettsaltet vann i 30 minutter. Hell av overflødig vann og la dampe av seg.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrot, neper, beter og purre i grove biter, bruk alt fra rot til stilk, og ha i en ildfast form. Vend inn smør, salt, pepper og honning. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Rør sammen tahini, sitron og vann til en jevn saus. Vend inn rømme, salt og pepper.
    4. Vend kokte byggryn med grønnsakene og server toppet med rømmesaus, sesamfrø, chiliflak og hakket bladpersille. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.

      Tips:

      Erstatt gjerne byggryn med ris, quinoa, bulgur eller pasta. Bruk det du har!

Tips:

Byggryn har et høyt fiberinnhold. Husk å legge grynene i vann kvelden før, så har du en kjapp vegetarmiddag.

Kommentarer