Håndkle og blad
Rotgrønnsaksform med byggryn
(55)

Rotgrønnsaksform med byggryn

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En mettende og fargerik vegetarrett som setter fokus på sesongens flotteste grønnsaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dlbyggryn
6 dlvann
4 stkgulrøtter
2 stkneper
4 stkrødbeter
1 stkpurre
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshonning

RØMMESAUS MED SESAM

2 sssesampasta (tahini)
1 stkhvitløksfedd
2 sssitronsaft
3 ssvann
½ tssalt
¼ tspepper
4 dlTINE Lettrømme Økologisk

TIL SERVERING

2 sssesamfrø
1 tstørket chiliflak
1 dlbladpersille
1 stksitron
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg byggryn i kaldt vann over natten. Kok møre i lettsaltet vann i 30 minutter. Hell av overflødig vann og la dampe av seg.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrot, neper, beter og purre i grove biter, bruk alt fra rot til stilk, og ha i en ildfast form. Vend inn smør, salt, pepper og honning. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Rør sammen tahini, sitron og vann til en jevn saus. Vend inn rømme, salt og pepper.
    4. Vend kokte byggryn med grønnsakene og server toppet med rømmesaus, sesamfrø, chiliflak og hakket bladpersille. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.
      Blått hjerte
      Tips!

      Erstatt gjerne byggryn med ris, quinoa, bulgur eller pasta. Bruk det du har!

Blått hjerte
Tips!

Byggryn har et høyt fiberinnhold. Husk å legge grynene i vann kvelden før, så har du en kjapp vegetarmiddag.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat