Rotgrønnsaksform med byggryn
Enkel•40 min30 min
En mettende og fargerik vegetarrett som setter fokus på sesongens flotteste grønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlbyggryn
-
6 dlvann
-
4 stkgulrøtter
-
2 stkneper
-
4 stkrødbeter
-
1 stkpurre
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sshonning
RØMMESAUS MED SESAM
-
2 sssesampasta (tahini)
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 sssitronsaft
-
3 ssvann
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 dlTINE® Lettrømme Økologisk
TIL SERVERING
-
2 sssesamfrø
-
1 tstørket chiliflak
-
1 dlbladpersille
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg byggryn i kaldt vann over natten. Kok møre i lettsaltet vann i 30 minutter. Hell av overflødig vann og la dampe av seg.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrot, neper, beter og purre i grove biter, bruk alt fra rot til stilk, og ha i en ildfast form. Vend inn smør, salt, pepper og honning. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er møre.
-
3
Rør sammen tahini, sitron og vann til en jevn saus. Vend inn rømme, salt og pepper.
-
4
Vend kokte byggryn med grønnsakene og server toppet med rømmesaus, sesamfrø, chiliflak og hakket bladpersille. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.
Tips
Erstatt gjerne byggryn med ris, quinoa, bulgur eller pasta. Bruk det du har!