Rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt å lage. Her har vi laget en variant med eplejuice og herlige julekrydder.
Enkel•1 t 50 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g rødkål
- 2 stykk rødløk
- 5 dl Sunniva® Original Eplejuice
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts malt kanel
- 0.5 ts malt nellik
- 100 g tørkede tranebær
- 0.13 ts salt
- 0.13 ts pepper
- 200 g friske tyttebær
- 5 kvist frisk timian
Slik gjør du
1
Skjær rødkål og rødløk i tynne strimler. Ha eplejuice i en kjele og kok opp sammen med brunt sukker, kanel og nellik. Tilsett tranebær, kål og løk. La alt koke opp på høy temperatur i ca. 10 minutter. Senk så temperaturen og la det småkoke i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper.
2
Når blandingen er ferdig kokt tilsetter du halvparten av tyttebærene og lar de koke inn i ca. 1 minutt. Server rødkålen med friske tyttebær og timian.