Rødkål
Enkel•110 min min
Hjemmelaget rødkål er enkelt å lage. Her har vi laget en variant med eplejuice og herlige julekrydder.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 grødkål
-
2 stkrødløk
-
5 dl
-
2 ssbrunt sukker
-
1 tsmalt kanel
-
½ tsmalt nellik
-
100 gtørkede tranebær
-
⅛ tssalt
-
⅛ tspepper
-
200 gfriske tyttebær
-
5 kvisterfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Skjær rødkål og rødløk i tynne strimler. Ha eplejuice i en kjele og kok opp sammen med brunt sukker, kanel og nellik. Tilsett tranebær, kål og løk. La alt koke opp på høy temperatur i ca. 10 minutter. Senk så temperaturen og la det småkoke i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper.
-
2
Når blandingen er ferdig kokt tilsetter du halvparten av tyttebærene og lar de koke inn i ca. 1 minutt. Server rødkålen med friske tyttebær og timian.