Rødkål

Rødkål

0
0
Enkel110 min
Hjemmelaget rødkål er enkelt å lage. Her har vi laget en variant med eplejuice og herlige julekrydder.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    rødkål
  • 2 stk
    rødløk
  • 5 dl
  • 2 ss
    brunt sukker
  • 1 ts
    malt kanel
  • ½ ts
    malt nellik
  • 100 g
    tørkede tranebær
  • ⅛ ts
    salt
  • ⅛ ts
    pepper
  • 200 g
    friske tyttebær
  • 5 kvister
    frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær rødkål og rødløk i tynne strimler. Ha eplejuice i en kjele og kok opp sammen med brunt sukker, kanel og nellik. Tilsett tranebær, kål og løk. La alt koke opp på høy temperatur i ca. 10 minutter. Senk så temperaturen og la det småkoke i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper.

  2. 2

    Når blandingen er ferdig kokt tilsetter du halvparten av tyttebærene og lar de koke inn i ca. 1 minutt. Server rødkålen med friske tyttebær og timian.

Del denne oppskriften: