Ribbe med ananas, chili og salvie

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du kan spise ribbe hele året når den er laget på dette viset. Kjøttet blir ekstra spennende med litt sødme fra ananas og hete fra chili. Servert med lettsyltet rødkål og friske grønnsaker. Husk å sette av 2-3 dager til marinering.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 kgflatribbe
3 tssalt
2 tspepper
1 lananasjuice
2 stkrød chili
1 dlsoyasaus
1 buntsalvie

LETTSYLTET RØDKÅL

¼ stkrødkål
½ stkrødløk
2 dleplesidereddik
2 sssukker
½ tssalt

TIL SERVERING

2 stkhjertesalat
4 stkvårløk
½ stkagurk
1 stkmango
2 dlpeanøtter

Slik gjør du det

    1. Rut svoren ved å føre en skarp kniv (tapetkniv er bra) gjennom svoren og nesten ned til kjøttet. Det er fint å lage rutene i forhold til ribbeina, slik at det blir lett å skjære opp ribba til servering. Kjøper du ferdig rutet ribbe, så sjekk at det er skåret godt ned i fettlaget.
    2. Gni ribba godt med salt og pepper. Legg med svoren ned i en langpanne, dekk med plast og la stå kjølig i 2-3 dager.
    3. Sett ovnen på 230 °C. Snu ribba med svoren opp og legg en forhøyning midt under slik at ribba buler i midten og fettet kan renne av. Bruk f.eks. en asjett eller en ball med aluminiumsfolie. Dette er for at fettet skall kunne renne av ribben og ikke samle seg i en grop på toppen.
    4. Hakk chili og ha i formen sammen med ananasjuice, soyasaus og salvieblader. Dekk med aluminiumsfolie så det blir helt tett. Sett i ovnen i 1 time så ribben dampes og svoren blåser seg opp.
    5. Fjern folien på ribba og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time. La ribben hvile i minimum 20 minutter før du skjærer i den.

      Tips:

      Svoren blir som regel sprø av seg selv, men blir den ikke det kan du skru på grillelementet og sette ribba høyt i ovnen. Følg med, for nå kan det være sekunder mellom perfekt og brent.

    6. Finsnitt rødkål og rødløk, bruk gjerne mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La mariner i minimum 20 minutter.
    7. Hell sjy og stekefett fra ribben over i en gryte og la stå et par minutter. Øs av så mye som mulig av fettet som samler seg på toppen og kok opp sausen. La redusere noe.

      Tips:

      For å enkelt fjerne alt av fettet, kan du sette sausen kaldt slik at fettet stivner på toppen av sjyen. Fjern fettlokket og kok inn sausen til konsistensen tykner.

    8. Del salat i blader, finsnitt vårløk, skjær agurk og mango i strimler og grovhakk peanøtter. Skjær ribbe i biter og server i salatwrap med lettsyltet rødkål, agurk, vårløk, mango, peanøtter og saus.

Tips:

Ribbe med asiatiske smaker kan også serveres med kinesiske pannekaker som en vri på peking duck. Du kan også bruke lompe eller tortillalefser til servering. Liker du ribben best med poteter og surkål til, ja, så server gjerne det. Dette smaker nydelig uansett.

Kommentarer

  Legg til kommentar