Ribbe med ananas, chili og salvie
Enkel•180 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 kgflatribbe
-
3 tssalt
-
2 tspepper
-
1 lananasjuice
-
2 stkrød chili
-
1 dlsoyasaus
-
1 buntsalvie
LETTSYLTET RØDKÅL
-
¼ stkrødkål
-
½ stkrødløk
-
2 dleplesidereddik
-
2 sssukker
-
½ tssalt
TIL SERVERING
-
2 stkhjertesalat
-
4 stkvårløk
-
½ stkagurk
-
1 stkmango
-
2 dlpeanøtter
Slik gjør du det
-
1
Rut svoren ved å føre en skarp kniv (tapetkniv er bra) gjennom svoren og nesten ned til kjøttet. Det er fint å lage rutene i forhold til ribbeina, slik at det blir lett å skjære opp ribba til servering. Kjøper du ferdig rutet ribbe, så sjekk at det er skåret godt ned i fettlaget.
-
2
Gni ribba godt med salt og pepper. Legg med svoren ned i en langpanne, dekk med plast og la stå kjølig i 2-3 dager.
-
3
Sett ovnen på 230 °C. Snu ribba med svoren opp og legg en forhøyning midt under slik at ribba buler i midten og fettet kan renne av. Bruk f.eks. en asjett eller en ball med aluminiumsfolie. Dette er for at fettet skall kunne renne av ribben og ikke samle seg i en grop på toppen.
-
4
Hakk chili og ha i formen sammen med ananasjuice, soyasaus og salvieblader. Dekk med aluminiumsfolie så det blir helt tett. Sett i ovnen i 1 time så ribben dampes og svoren blåser seg opp.
-
5
Fjern folien på ribba og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time. La ribben hvile i minimum 20 minutter før du skjærer i den.
Tips
Svoren blir som regel sprø av seg selv, men blir den ikke det kan du skru på grillelementet og sette ribba høyt i ovnen. Følg med, for nå kan det være sekunder mellom perfekt og brent.
-
6
Finsnitt rødkål og rødløk, bruk gjerne mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La mariner i minimum 20 minutter.
-
7
Hell sjy og stekefett fra ribben over i en gryte og la stå et par minutter. Øs av så mye som mulig av fettet som samler seg på toppen og kok opp sausen. La redusere noe.
Tips
For å enkelt fjerne alt av fettet, kan du sette sausen kaldt slik at fettet stivner på toppen av sjyen. Fjern fettlokket og kok inn sausen til konsistensen tykner.
-
8
Del salat i blader, finsnitt vårløk, skjær agurk og mango i strimler og grovhakk peanøtter. Skjær ribbe i biter og server i salatwrap med lettsyltet rødkål, agurk, vårløk, mango, peanøtter og saus.