Potetmos

Potetmos

21
  • Enkel
  • 30 min
Potetpuré, potetmos og potetstappe er tre sider av samme gode sak, og passer til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

500 g mandelpoteter
4 ss TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Matfløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20-30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Vend inn smør.
    2. Rør inn fløte i den varme potetblandingen, til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips

Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers blir det lett klumper.

Kommentarer

  • Olav

    2 måneder siden
    God mos. Brukte pimpernell 50/50 fløte og h-melk og det funket fint, men mosen ble litt for salt med den angitte mengden.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat