Potetmos

Potetmos

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 30 min
Potetpuré, potetmos og potetstappe er tre sider av samme gode sak, og passer til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g mandelpoteter
4 ss TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Matfløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20-30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Vend inn smør.
    2. Rør inn fløte i den varme potetblandingen, til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips!

Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers blir det lett klumper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Richard

    10 måneder siden
    Kan potetmos fryses?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Det skal ikke være noe problem å fryse ned potetmos, Richard :-)

      Kommenter  (2)


  • Randi

    10 måneder siden
    Alle oppskriftene på potetmos er basert på skrelte kokte poteter. Kan man ikke koke potetene først,så skrelle og mose dem? Da beholder man jo mer av det gode i potetene. Hva er ulempene?? Hilsen Randi Hustad

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Randim

      Klart du kan koke potetene først og så skrelle dem, men det er enklere og mindre ''klin'' å skrelle potetene før de er kokt :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Anne Cathrine Sommervold

    1 år siden
    Er det greit å bruke laktosefri Matfløte? Skal servere til en som ikke tåler vanlig melk og jeg har ingen erfaring med dette.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne Cathrine, Du kan bytte ut alle melkeprodukter med laktosefrie produkter uten problem :) Det er samme produkt bare at det er laktosefritt! Lykke til og god matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • frida

    3 år siden
    hei Tine jeg lagde denne en deg den var helt nydlig! jeg gir den en 6, men den var litt for bløt. det kan sikkert være jeg som har bomma litt, men den ble iallefall litt bløt. Men går det ann å lage denne oppskriften med noe annet en mandelpoteter??

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Frida, Takk for tilbakemeldingen. Hyggelig å høre at du likte smaken! Det er alltid lurt å holde igjen litt av melken, og eventuelt spe med mer til du får ønsket konsistens på potetmosen:) Du kan bruke alle type poteter, men jeg vil anbefale deg å bruke melne poteter som f.eks. Kerrs pink, Pimpernel og Rutt.

      Kommenter  (1)


  • Espen Målbakken

    3 år siden
    Denne oppskriften mangler både purre og kayennepepper. :)

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Espen, Potetmosen kan smakes til med masse gode råvarer eller krydder, så her er det bare fantasien som setter en stopper :) Takk for gode tips og tilbakemelding.

      Kommenter  (6)


  • Karoline

    3 år siden
    Lagde denne en dag, og ble helt fantastisk god! Brukte 120g meieri smør til 600g poteter, og litt under 1,5 dl fløte. Denne er til å anbefale på det sterkeste :) super oppskrift!

    Kommenter  (9)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Karoline, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)


  • Håvard Holand

    4 år siden
    Hei! Jeg prøvde meg på denne potetmosen. Den ble ikke som på bildet, det ble mer som en suppe og smakte veldig mye fløte, ennå jeg bytta ut noe av fløten med melk. Stemmer denne oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Håvard, Som jeg kan se i oppskriften er det litt mye væske, ca 1,5 dl passer til 500 gram poteter. vi beklager dette og skal endre på oppskriften.

      Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat