Kålrotstappe

Kålrabistappe

2
265
Enkel40 min
Hjemmelaget kålrotstappe er ikke kun forbeholdt pinnekjøtt og lammestek, men passer like godt til hverdags som til fest. Denne søte stappen smaker deilig med det meste av salt kjøtt og fisk, f.eks. biff, svin eller torsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell kålrot og gulrøtter og del dem i terninger.

  2. 2

    Kok kålrot og gulrot møre i en kjele med vann, ca. 25 min. Grønnsakene skal være godt kokte slik at man lett får most dem.

  3. 3

    Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe av seg. Ha i smør og fløte og mos med en potetstamper eller gaffel.

    Tips

    Om du ønsker en lettere stappe, erstatter du bare fløte med melk.

  4. 4

    Smak til med revet muskat, salt og pepper. Server med hakket persille.

Del denne oppskriften: