
Gratinert blomkål
Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 250 °C.
- 2
Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
- 3
Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
- 4
Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
- 5
Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.
Tips
Flatbrød er godt til.
Tips
Pass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.