Gratinert blomkål

Gratinert blomkål

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk stort blomkål
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl Jarlsberg® Revet
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 dl hakket persille
200 g spekeskinke

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 °C.
    2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
    3. Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
    4. Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
    5. Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.
      Tips!

      Flatbrød er godt til.

Tips!

Pass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat