Gratinert blomkål
Middels•30 min min
Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkstort blomkål
-
1 ss
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
3 dl
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 dlhakket persille
-
200 gspekeskinke
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 °C.
-
2
Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
-
3
Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
-
4
Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
-
5
Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.
Tips
Flatbrød er godt til.