Gratinert blomkål
Gratinert blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk stort blomkål
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 dl hakket persille
- 200 g spekeskinke
Slik gjør du
1
2
Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
3
Smelt smør i en kjele, og dryss i hvetemel. Tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du heller i melk. Ha i nesten all osten, og rør til sausen er glatt. Smak til med salt og pepper.
4
Legg kokt blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.
5
Strø over hakket persille, og server med spekeskinke.
TipsFlatbrød er godt til.
TipsPass på at blomkålen ikke koker for lenge. Den trenger bare noen få minutter.