
Gnocchi med squash og salviesmør
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
GNOCCHI
-
4 stkstore melne poteter (ca. 1 kg)
-
2 stkeggeplommer
-
2 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
2 feddhvitløk
-
1 stkgrønn squash
-
1 stkgul squash
-
1 ss
SALVIESMØR
-
200 g
-
16 stksalvieblad
TIL SERVERING
-
100 grevet parmesan
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Stikk hull i potetskallet med gaffel og bak poteter i ovnen til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl og grav ut innmaten. Press potetmassen gjennom en potetpresse slik at du får en luftig mos.
-
2
Rør inn eggeplomme og tilsett mel og salt. Kna deigen jevn og smidig. Del deigen i seks like store deler og rull hvert emne ut til fingertykke lange pølser på godt melet bakebord.
-
3
Del pølsene i ca. 2 cm lange biter. Rull hver bit med fingertuppen eller med baksiden av en gaffel. Legg over på et melet underlag med litt mellomrom.
-
4
Finsnitt hvitløk og del grønn og gul squash i skiver. Stek hvitløk med squashskivene til de er gylne på begge sider i en stor stekepanne med smør. Sett til side.
-
5
Gnocchi er perfekt med bare salviesmør også, hvis du føler for å være minimalistisk. Ellers kan du mikse inn det du har av grønnsaksrester.
-
6
Smelt smør på medium varme i en stor panne. Ha i salvieblader og stek til smøret får en gyllen farge og salvien er sprø.
-
7
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og slipp små porsjoner med gnocchi ned i vannet av gangen. Kok i ca. 2 minutter eller til de flyter opp mot overflaten.
-
8
Ta opp med en hullsleiv og ha direkte i pannen med smør. Vend forsiktig underveis. Server med stekte squashskiver, revet parmesan og nykvernet pepper.