Skip to main content

Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Enkel
8t

Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.

3.5
(20)
Next ImageTortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
svinenakke
1 ss
tørket oregano/mynte
2 ss
spisskummen
1 ss
paprikapulver
1 ts
kajennepepper
1 stk
mørkt øl

TORTILLALEFSER

0.25 ts
bakepulver
0.25 ts
hornsalt
7 dl
hvetemel, pluss litt til utbaking

TIL SERVERING

6 stk
vårløk
2 ss
olje
2 stk
avokado
65 stk
reddik
1 stk
chili
3 dl
TINE Lettrømme Økologisk
1 stk
lime
1 dl
koriander

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.

  2. Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.

  3. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.

  4. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.

  5. Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.

  6. Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.

    Tips

    Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter