
Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke
Enkel•480 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgsvinenakke
-
1 sstørket oregano/mynte
-
2 ssspisskummen
-
1 sspaprikapulver
-
1 tskajennepepper
-
1 stkmørkt øl
TORTILLALEFSER
-
2 ½ dl
-
40 g
-
¼ tsbakepulver
-
¼ tshornsalt
-
7 dlhvetemel , pluss litt til utbaking
TIL SERVERING
-
6 stkvårløk
-
2 ssolje
-
2 stkavokado
-
65 stkreddiker
-
1 stkchili
-
3 dlTINE Lettrømme Økologisk
-
1 stklime
-
1 dlkoriander
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.
-
2
Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
-
3
Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
-
4
Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.
-
5
Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.
-
6
Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.
Tips
Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.