Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 480 min
Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg svinenakke
1 ss tørket oregano
2 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 stk mørkt øl

TORTILLALEFSER

2 ½ dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 g TINE Meierismør
¼ ts bakepulver
¼ ts hornsalt
7 dl hvetemel , pluss litt til utbaking

TIL SERVERING

6 stk vårløk
2 ss olje
2 stk avokado
65 stk reddiker
1 stk chili
3 dl TINE Lettrømme Økologisk
1 stk lime
1 dl koriander

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.
    2. Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
    3. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
    4. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.
    5. Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.
    6. Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.
      Tips!

      Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.

Tips!

Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Eira

    10 måneder siden
    Forslag til passende mørkt øl?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Anbefaler deg og bruke det mørke ølet du liker, Eira :) God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat