placeholder image
0

Fritert paneer med salat

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I det indiske kjøkken er fritert paneer, ferskost, en populær forrett, men sammen med rikelig av frisk og syrlig salat, synes vi det er perfekt som mettende, kjøttfri hovedrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gpaneer eventuelt halloumi eller tofu
2 sshvetemel
½ tssalt
½ tspepper
1 stkegg
2 dlbrødrasp
½ lolje til fritering

SALAT

1 stkhjertesalat
10 stkcherrytomater
1 stkagurk
1 stkmango
1 stkrød chili
2 stkvårløk

URTEYOGHURT

2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 ssfrisk basilikum
1 ssfrisk mynte
¼ tssalt
¼ tspepper
1 stklime

Slik gjør du det

    1. Del paneer i skiver eller terninger. Bland mel, salt og pepper i en bolle og visp sammen egg i en annen. Ha brødrasp i en tredje bolle. Dypp paneerbitene i mel først, så egg og så i brødrasp.

      Tips:

      Lager du din egen paneer kan du rulle den til fine kuler før den er stivnet helt. Det gjør ingen forskjell i smaken, men ser lekkert ut.

    2. Varm olje i en vid kjele og friter paneer til gyllen – snu underveis. Legg på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett. Dryss over litt salt.
    3. Skjær hjertesalaten i skiver, tomatene i halver og del agurken i lange strimler med en mandolin eller ostehøvel. Skjær mango i terninger ved å skjære av sidene fra steinen og dra kniven gjennom halvdelene i rutemønster. Vend sidene og løs terningene fra. Del chili og vårløk i tynne ringer. Bland sammen.
    4. Grovhakk basilikum og mynte og rør inn i yoghurt med salt, pepper. Smak deg frem. Del lime i båter og server ved siden av.
    5. Server salaten med yoghurtdressingen og topp med fritert paneer. Skvis over limejuice og nyt.

Tips:

Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens, men den smaker som cottage cheese. Den kan fint lages selv, om du ikke finner i butikk.Her viser Osteriet deg hvordan du enkelt lager din egen paneer hjemme.

Kommentarer