
Fritert paneer med salat
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gpaneer eventuelt halloumi eller tofu
-
2 sshvetemel
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 stkegg
-
2 dlbrødrasp
-
½ lolje til fritering
SALAT
-
1 stkhjertesalat
-
10 stkcherrytomater
-
1 stkagurk
-
1 stkmango
-
1 stkrød chili
-
2 stkvårløk
URTEYOGHURT
-
2 dl
-
1 ssfrisk basilikum
-
1 ssfrisk mynte
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Del paneer i skiver eller terninger. Bland mel, salt og pepper i en bolle og visp sammen egg i en annen. Ha brødrasp i en tredje bolle. Dypp paneerbitene i mel først, så egg og så i brødrasp.
Tips
Lager du din egen paneer kan du rulle den til fine kuler før den er stivnet helt. Det gjør ingen forskjell i smaken, men ser lekkert ut.
-
2
Varm olje i en vid kjele og friter paneer til gyllen – snu underveis. Legg på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett. Dryss over litt salt.
-
3
Skjær hjertesalaten i skiver, tomatene i halver og del agurken i lange strimler med en mandolin eller ostehøvel. Skjær mango i terninger ved å skjære av sidene fra steinen og dra kniven gjennom halvdelene i rutemønster. Vend sidene og løs terningene fra. Del chili og vårløk i tynne ringer. Bland sammen.
-
4
Grovhakk basilikum og mynte og rør inn i yoghurt med salt, pepper. Smak deg frem. Del lime i båter og server ved siden av.
-
5
Server salaten med yoghurtdressingen og topp med fritert paneer. Skvis over limejuice og nyt.