Fløtegratinerte søtpoteter
Enkel•60 min50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gsøtpoteter
-
400 gstore poteter
-
2 stkrødløk
-
2 feddhvitløk
-
2 ssTINE® Meierismør til smøring av form
-
3 dl
-
300 g
-
1 stksaften og zest fra en appelsin
-
1 tstørket timian
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 stilkerfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Skrell søtpotet og potet. Skjær søtpotet og potet i tynne skiver. Skjær rødløk i ringer og finhakk hvitløk. Legg søtpotet, potet og løk lagvis i en ildfast form.
-
3
Varm opp kremfløte i en kasserolle og ha i finhakket hvitløk, tørket timian, salt, pepper og saft fra appelsin. Rør inn halvparten av mengden revet ost og la den smelte ned i kasserollen.
-
4
Hell fløteblandingen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
-
5
Ta ut formen og dryss resten av osten på toppen av gratengen. Stek videre i 15-20 minutter. La gratengen hvile i 15-20 min før servering slik at den setter seg.
Tips
Bruk en kniv for å stikke i potetene for å sjekke om de er ferdige. Potetene skal være helt myke.
-
6
Når søtpotetgratengen er ferdig topper du den med finhakket frisk timian og raspet appelsinzest.