Couscous med grønnsaker og skinke

Couscous med grønnsaker og skinke

2
16
Enkel20 min
Lag denne geniale retten neste gang du får lyst på noe lettvint, men samtidig godt. Spennende krydder, skinke, grønnsaker og couscous blir kokt sammen i samme kjele. Genialt eller hva?

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 300 g
    bogskinke , i terninger
  • 2 stk
    paprika , i terninger
  • ½ stk
    brokkoli , i buketter
  • ½ stk
    blomkål , i buketter
  • 2 stk
    vårløk , i ringer
  • 4 dl
    couscous , ukokt
  • 4 dl
    vann
  • 2 ss
    hønsebuljong
  • 1 dl
    erter , frosne
  • 1 ½ ts
    tikka masala-kryddermiks
  • 1 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en varm stekepanne. Stek skinke, paprika, brokkoli, blomkål og vårløk i 2 minutter, og ha over couscous, vann og buljong.

  2. 2

    Kok opp, og ha i erter.

  3. 3

    Sett kjelen til side fra platen, og la trekke under lokk i 10 minutter.

    Tips

    Bruk en stor kjele, da blir det enklere og få couscousen luftig.

  4. 4

    Ha tikka masala-kryddermiks og en smørklatt i couscousen, og rør rundt med en gaffel til den er luftig. Server.

Tips

Rester fra svinestek egner seg perfekt i denne retten.

Del denne oppskriften: