Lun sommersalat med laks, spinat og couscous

Lun laksesalat med spinat og couscous

2
18
Enkel20 min
Oppskrift på lun salat med laks, spinat, couscous, rødløk og egg er enkelt og smaker utrolig godt. Salaten passer perfekt til lunsj eller middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 4 dl
    vann
  • 1 stk
    hønsebuljongterning
  • 2 dl
    couscous
  • 2 stk
    egg
  • 200 g
    røkelaks
  • 1 stk
    liten rødløk
  • 2 stk
    avokado
  • 2 ss
  • 2 ss
    balsamicoeddik
  • 1 ts
    salt
  • 100 g
    fersk babyspinat

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann og buljongterning. Tilsett couscous og kok uten lokk i ca. 12 min.

  2. 2

    Hardkok egg, ta av skallet og del i båter. Skjær laks i skiver. Rens og skjær løk i skiver. Del avocado og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet i biter med en liten skje.

  3. 3

    Rør litt smør, balsamicoeddik og salt i den kokte coscousen. Vend laks, løk, avocado og spinat i couscousen, legg blandingen på et stort fat. Legg på eggebåtene.

Dressing

  1. 4

    Rør sammen Kesam, litt salt og sennep. Server dressingen drapert over eller ved siden av.

Del denne oppskriften: