Lun laksesalat med spinat og couscous
Enkel•20 min min
Oppskrift på lun salat med laks, spinat, couscous, rødløk og egg er enkelt og smaker utrolig godt. Salaten passer perfekt til lunsj eller middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Salat
-
4 dlvann
-
1 stkhønsebuljongterning
-
2 dlcouscous
-
2 stkegg
-
200 grøkelaks
-
1 stkliten rødløk
-
2 stkavokado
-
2 ss
-
2 ssbalsamicoeddik
-
1 tssalt
-
100 gfersk babyspinat
Dressing
-
300 g
-
½ tssalt
-
2 tsfransk sennep
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og buljongterning. Tilsett couscous og kok uten lokk i ca. 12 min.
-
2
Hardkok egg, ta av skallet og del i båter. Skjær laks i skiver. Rens og skjær løk i skiver. Del avocado og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet i biter med en liten skje.
-
3
Rør litt smør, balsamicoeddik og salt i den kokte coscousen. Vend laks, løk, avocado og spinat i couscousen, legg blandingen på et stort fat. Legg på eggebåtene.
Dressing
-
4
Rør sammen Kesam, litt salt og sennep. Server dressingen drapert over eller ved siden av.