Brokkoli- og quinoa karbonade
Enkel•85 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlquinoa
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkbrokkoli
-
50 g
-
5 dlhermetiske kikerter
-
2 dlJarlsberg® Revet
-
1 sssennep
-
6 sskikertmel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
BAKT SØTPOTET MED INGEFÆRSMØR
-
2 stksøtpoteter
-
100 g
-
2 tsrevet frisk ingefær
-
1 ssfinhakket gressløk
TIL SERVERING
-
1 stkrødløk
-
8 stkklementiner
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Pakk søtpotet i aluminiumsfolie og bak i 1 time. Rør revet ingefær og finhakket gressløk inn i romtemperert smør, pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet til servering.
-
2
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk og del brokkoli i biter, og ha i en ildfast form med smør. Stek ca. 10 minutter.
Tips
Det går helt fint å sette brokkolien inn i ovnen sammen med søtpotetene.
-
3
Ha bakt brokkoli og hvitløk i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til grov puré. Skyll kikerter og la renne av. Ha kikertene i brokkolien sammen med quinoa, sennep, salt og pepper og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til godt blandet. Kna inn kikertmel, litt av gangen, til deigen er fast og lett å forme. La stå kjølig i minst 30 minutter.
-
4
Lag små karbonader av deigen og stek i smør til de er gylne i en panne med smør på begge sider.
-
5
Skrell klementiner og skjær i tynne skiver. Skjær rødløk i tynne ringer. Del de bakte søtpotetene i to på langs og topp med masse ingefærsmør. Server til karbonadene med klementin- og løkskiver og en god klatt rømme.