
Brokkoli- og quinoa karbonade
En saftig karbonade av brokkoli og quinoa er en smakfull og mettende middag for alle som vil kutte ned på kjøttforbruket. Bakt søtpotet med ingefærsmør og en syrlig salat av klementin og rødløk er perfekt tilbehør. Et utmerket valg til meat free Monday – dagen mange velger vegetar.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
BAKT SØTPOTET MED INGEFÆRSMØR
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Pakk søtpotet i aluminiumsfolie og bak i 1 time. Rør revet ingefær og finhakket gressløk inn i romtemperert smør, pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet til servering.
- 2
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk og del brokkoli i biter, og ha i en ildfast form med smør. Stek ca. 10 minutter.
Tips
Det går helt fint å sette brokkolien inn i ovnen sammen med søtpotetene.
- 3
Ha bakt brokkoli og hvitløk i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til grov puré. Skyll kikerter og la renne av. Ha kikertene i brokkolien sammen med quinoa, sennep, salt og pepper og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til godt blandet. Kna inn kikertmel, litt av gangen, til deigen er fast og lett å forme. La stå kjølig i minst 30 minutter.
- 4
Lag små karbonader av deigen og stek i smør til de er gylne i en panne med smør på begge sider.
- 5
Skrell klementiner og skjær i tynne skiver. Skjær rødløk i tynne ringer. Del de bakte søtpotetene i to på langs og topp med masse ingefærsmør. Server til karbonadene med klementin- og løkskiver og en god klatt rømme.
Tips
Bruk samme oppskrift til å lage små boller, som kan serveres i en tomatsaus til pasta eller være fint tilbehør i en salat.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



