placeholder image
2

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kgsmå mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

6 dlTINE Seterrømme
½ ssflaksalt

Urtesalt

1 ssflaksalt
1 ssfinhakket timian
½ stksitroner, finrevet skall
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
  • Rømmesmør

    1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
  • Urtesalt

    1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
    2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.

Tips:

Forvarm Ovnen på 180 grader.

Kommentarer