Bakte mandelpoteter med rømmesmør
Enkel•60 min45 min
Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney.
Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være
en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgsmå mandelpotet eller amandine-poteter
Rømmesmør
-
6 dl
-
½ ssflaksalt
Urtesalt
-
1 ssflaksalt
-
1 ssfinhakket timian
-
½ stksitron , finrevet skall
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
Rømmesmør
-
2
Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
Urtesalt
-
3
Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
-
4
Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.