Håndkle og blad
Bakte mandelpoteter med rømmesmør
(55)

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kgsmå mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

6 dlTINE Seterrømme
½ ssflaksalt

Urtesalt

1 ssflaksalt
1 ssfinhakket timian
½ stksitron, finrevet skall
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
  • Rømmesmør

    1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
  • Urtesalt

    1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
    2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.
Blått hjerte
Tips!

Forvarm Ovnen på 180 grader.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat