Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

2
  • Enkel
  • 60 min
  • 45 min
Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Ingredienser

1 kg små mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

6 dl TINE Seterrømme
½ ss flaksalt

Urtesalt

1 ss flaksalt
1 ss finhakket timian
½ stk sitron , finrevet skall
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
  1. Rømmesmør

    1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
  2. Urtesalt

    1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
    2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.
Tips

Forvarm Ovnen på 180 grader.

Kommentarer

  • Inger

    3 år siden
    Hvor mange grader,tro?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Inger, Forvarm ovnen din på 180 grader :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat