Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 60 min
  • 45 min
Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg små mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

6 dl TINE Seterrømme
½ ss flaksalt

Urtesalt

1 ss flaksalt
1 ss finhakket timian
½ stk sitron , finrevet skall
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
  1. Rømmesmør

    1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
  2. Urtesalt

    1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
    2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.
Tips!

Forvarm Ovnen på 180 grader.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Inger

    2 år siden
    Hvor mange grader,tro?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Inger, Forvarm ovnen din på 180 grader :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat