
Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter
- Enkel
- 40 min
- 25 min
Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 170 °C.
-
Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
-
-
Potetmos:
-
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
-
Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
-
-
Urtepanert sei:
-
Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
-
Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.Tips
Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.
-
Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
-
Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
-
Tips
En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer