tablecloth-basil
Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter
(21)

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stkgulrøtter
3 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ tssalt
¼ tspepper

Potetmos:

10 stkpoteter
50 gTINE Meierismør
1 ½ dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tsmuskat

Urtepanert sei:

100 gbrødsmuler
1 pottepersille (eller valgfri frisk urter)
1 dlhvetemel
½ tssalt
¼ tspepper
2 stkegg
500 gseifilet, torskefilet eller annen hvit fisk
1 ssolje
1 ssTINE Meierismør
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C.
    2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
    2. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
    1. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
    2. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.
      blue heart
      Tips!

      Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

    3. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
    4. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
blue heart
Tips!

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff