Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stkgulrøtter
3 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ tssalt
¼ tspepper

Potetmos:

10 stkpoteter
50 gTINE Meierismør
1 ½ dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
¼ tsmuskat

Urtepanert sei:

100 gbrødsmuler
1 pottepersille (eller valgfri frisk urter)
1 dlhvetemel
½ tssalt
¼ tspepper
2 stkegg
500 gseifilet, torskefilet eller annen hvit fisk
1 ssolje
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

  • Ovnsbakte gulrøtter:

    1. Sett stekeovnen på 170 °C.
    2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  • Potetmos:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
    2. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
  • Urtepanert sei:

    1. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
    2. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.

      Tips:

      Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

    3. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
    4. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Tips:

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Kommentarer

  Legg til kommentar