Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 25 min
Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stk gulrøtter
3 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:

10 stk poteter
50 g TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts muskat

Urtepanert sei:

100 g brødsmuler
1 potte persille (eller valgfri frisk urter)
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
500 g seifilet , torskefilet eller annen hvit fisk
1 ss olje
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C.
    2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  1. Potetmos:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
    2. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
  2. Urtepanert sei:

    1. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
    2. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.
      Tips!

      Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

    3. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
    4. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
Tips!

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat