Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter
Enkel•40 min25 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte gulrøtter:
-
12 stkgulrøtter
-
3 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Potetmos:
-
10 stkpoteter
-
50 g
-
1 ½ dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmuskat
Urtepanert sei:
-
100 gbrødsmuler
-
1 pottepersille (eller valgfri frisk urter)
-
1 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 stkegg
-
500 gseifilet , torskefilet eller annen hvit fisk
-
1 ssolje
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 170 °C.
-
2
Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
Potetmos:
-
3
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
-
4
Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
Urtepanert sei:
-
5
Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
-
6
Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.
Tips
Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.
-
7
Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
-
8
Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.