Skip to main content

Tomatbakt torsk

Enkel
30min

En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.

4.4
(37)
Next ImageTomatbakt torsk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
torskefilet
1 stk
rødløk
4 stk
hvitløksfedd
1 ts
korianderfrø
1 ss
tørket oregano/mynte
2 boks
hermetiske tomater
1 stk
sitron
600 g
potet

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.

  2. Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.

  3. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.

  4. Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.

    Tips

    Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne måten å bake fisk på fungerer med alle typer fiskefilet, så varier gjerne med laks, sei eller skrei for eksempel. Bruker du noe som ikke er saltet på forhånd, må du tilsette litt ekstra salt eller finhakket ansjos i sausen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter