Tomatbakt torsk

Tomatbakt torsk

0
36
Enkel30 min
En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    torskefilet
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
  • 1 ts
    korianderfrø
  • 1 ss
    tørket oregano/mynte
  • 2 bokser
    hermetiske tomater
  • 1 stk
    sitron
  • 600 g
    poteter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.

  2. 2

    Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.

  3. 3

    Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.

  4. 4

    Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.

    Tips

    Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.

Tips

Denne måten å bake fisk på fungerer med alle typer fiskefilet, så varier gjerne med laks, sei eller skrei for eksempel. Bruker du noe som ikke er saltet på forhånd, må du tilsette litt ekstra salt eller finhakket ansjos i sausen.

Del denne oppskriften: