Håndkle og blad
Tomatbakt torsk
(21)

Tomatbakt torsk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gtorskefilet
1 stkrødløk
4 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
1 tskorianderfrø
1 sstørket oregano
2 bokserhermetiske tomater
1 stksitron
600 gpoteter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.
    2. Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.

    3. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
    4. Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.

Blått hjerte
Tips!

Denne måten å bake fisk på fungerer med alle typer fiskefilet, så varier gjerne med laks, sei eller skrei for eksempel. Bruker du noe som ikke er saltet på forhånd, må du tilsette litt ekstra salt eller finhakket ansjos i sausen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat