Tomatbakt torsk
Enkel•30 min min
En fiskerett med smak av middelhavet. Torsk, tomat og sitron er en god kombinasjon og med lettsaltet torsk blir dette en spennende rett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gtorskefilet
-
1 stkrødløk
-
4 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
1 tskorianderfrø
-
1 sstørket oregano/mynte
-
2 bokserhermetiske tomater
-
1 stksitron
-
600 gpoteter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Hakk rødløk og hvitløk og fres til mykt i en panne med smør, ca. 3 minutter.
-
2
Tilsett knuste korianderfrø og oregano, fres 1 minutt. Ha i hermetisert tomat, finrevet skall og saft fra sitron. La småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper.
Tips
Ha i 0,5 ss sukker per boks med hermetiske tomater for en friskere smak.
-
3
Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
-
4
Kok potetene møre i vann og server til, gjerne med litt ekstra sitron.
Tips
Det er også godt med en frisk salat til. Retten kan også serveres med ris.