
Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør
Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Dressing:
Torsk:
Kapers- og persillesmør:
Fremgangsmåte
- 1
Ha potet i en kjele, og kok opp.
- 2
Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.
Dressing:
- 3
Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.
Torsk:
- 4
Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.
- 5
Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.
Kapers- og persillesmør:
- 6
Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.
- 7
Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.
Tips
Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.