Skip to main content

Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

Enkel
30min

Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

4.7
(9)
Next ImagePannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
potet
2 stk
fennikel
1 pakke
reddik

Dressing:

2 ss
presset sitron
5 ss
olivenolje
1 ts
salt
0.5 ts
malt sort pepper

Torsk:

4 stk
torskefilet, uten skinn og bein
1 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
4 ss
hvetemel
3 ss
TINE® Meierismør til steking

Kapers- og persillesmør:

100 g
kapers, silt av
1 dl
bladpersille, finhakket
2 stk
sitron, presset

Fremgangsmåte

  1. Ha potet i en kjele, og kok opp.

  2. Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.

Dressing:

  1. Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.

Torsk:

  1. Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.

  2. Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.

Kapers- og persillesmør:

  1. Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.

  2. Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter