Klassisk Bacalao

Klassisk Bacalao

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl olivenolje
2 stk løk , i tynne skiver
½ dl tomatpuré
1 stk rød paprika , i tynne skiver
10 stk poteter , i tynne skiver
800 g ferdig utvannet klippfisk , i biter på 3-4 cm
1 stk rød chili , (uten frø) finhakket
800 g hermetiske tomater , hakkede
¼ ts kajennepepper
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper
100 g sorte oliven , uten stein

Slik gjør du det

    1. Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.
    2. Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.
    3. Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.
    4. Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.
    5. Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.
Tips!

Dersom du ønsker en kortere tilberedningstid, kan du koke poteter, dele i skiver og vende inn rett før servering.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat