
Klassisk Bacalao
Enkel•80 min min
Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlolivenolje
-
2 stkløk , i tynne skiver
-
½ dltomatpuré
-
1 stkrød paprika , i tynne skiver
-
10 stkpoteter , i tynne skiver
-
800 gferdig utvannet klippfisk , i biter på 3-4 cm
-
1 stkrød chili , (uten frø) finhakket
-
800 ghermetiske tomater , hakkede
-
¼ tskajennepepper
-
½ tssalt
-
½ tskvernet sort pepper
-
100 gsorte oliven , uten stein
Slik gjør du det
-
1
Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.
-
2
Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.
-
3
Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.
-
4
Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.
-
5
Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.