Klassisk Bacalao

Klassisk Bacalao

0
70
Enkel80 min
Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    olivenolje
  • 2 stk
    løk , i tynne skiver
  • ½ dl
    tomatpuré
  • 1 stk
    rød paprika , i tynne skiver
  • 10 stk
    poteter , i tynne skiver
  • 800 g
    ferdig utvannet klippfisk , i biter på 3-4 cm
  • 1 stk
    rød chili , (uten frø) finhakket
  • 800 g
    hermetiske tomater , hakkede
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    kvernet sort pepper
  • 100 g
    sorte oliven , uten stein

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.

  2. 2

    Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.

  3. 3

    Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.

  4. 4

    Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.

  5. 5

    Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.

Tips

Dersom du ønsker en kortere tilberedningstid, kan du koke poteter, dele i skiver og vende inn rett før servering.

Del denne oppskriften: