Klassisk Bacalao
Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.
Enkel•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 dl olivenolje
- 2 stykk løk, , i tynne skiver
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 stykk rød paprika, , i tynne skiver
- 10 stykk potet, , i tynne skiver
- 800 g ferdig utvannet klippfisk, , i biter på 3-4 cm
- 1 stykk rød chili, , (uten frø) finhakket
- 800 g hermetiske tomater, , hakkede
- 0.25 ts kajennepepper
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet sort pepper
- 100 g sorte oliven, , uten stein
Slik gjør du
1
Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.
2
Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.
3
Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.
4
Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.
5
Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.
TipsDersom du ønsker en kortere tilberedningstid, kan du koke poteter, dele i skiver og vende inn rett før servering.