Tandoorikrydret steinbit med søtpotetpuré
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gsteinbitfilet
-
1 ½ dl
-
1 sstandoorikrydder
-
2 ss
SMØRDAMPEDE GRØNNSAKER
-
½ stkbrokkoli
-
1 stkrødløk
-
¼ stkkinakål
-
3 ss
SØTPOTETPURÈ
-
600 gsøtpoteter
-
2 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stksitron
-
½ dl
FRITERT PURRE
-
½ stkpurre
-
4 dlnøytral olje til fritering
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del fisk i porsjonsstykker. Bland yoghurt og tandoorikrydder og vend med fisken. Dekk med plast og la stå kaldt i minimum 1 time.
-
2
Skrell og del søtpotet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dampe av.
-
3
Mos søtpoteten med smør, salt, pepper og sitronsaft. Pisk fløten lett og vend inn.
Tips
Gresskar, som for eksempel Hokkaido, er også et godt alternativ å lage puré av til denne retten. Bak gresskaret i biter med smør i ovnen i ca. 40 minutter på 200 °C eller til myk. Mos med smør, salt, pepper og fløte.
-
4
Del brokkoli i biter og løk i tynne båter. Finstrimle kinakål. Kok brokkoli og løk møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av det meste av vannet og vend inn kinakål, smør, salt og pepper. Rør til smøret er smeltet og grønnsakene glaserte.
-
5
Tørk av overflødig yoghurt og stek fiskestykkene i en stekepanne med smør til gylne og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.
-
6
Finsnitt purre og varm opp olje i en dyp kasserolle. Sjekk at det er varmt nok ved å stikke en trepinne i. Det skal boble rundt pinnen. Ha purre i og friter til sprø og gyllen, ca. 1 minutt. Friter i puljer.
-
7
Løft den sprø purren ut med en hullsleiv og la renne av seg på kjøkkenpapir. Server fisken med søtpotetpuré, grønnsaker og topp med fritert purre.