Tandoorikrydret steinbit med puré av søtpotet

Tandoorikrydret steinbit med søtpotetpuré

0
10
Enkel45 min
En eksotisk fiskerett med spennende smaker. Yoghurtmarinert steinbitt med sprø grønnsaker og fløyelsmyk søtpotet-puré er middag som faller i smak hos både store og små. Husk å sette av 1 time til marinering.

Ingredienser

Antall porsjoner

SMØRDAMPEDE GRØNNSAKER

SØTPOTETPURÈ

FRITERT PURRE

 • ½ stk
  purre
 • 4 dl
  nøytral olje til fritering
 • ½ ts
  salt
 • ½ ts
  pepper

Slik gjør du det

 1. 1

  Del fisk i porsjonsstykker. Bland yoghurt og tandoorikrydder og vend med fisken. Dekk med plast og la stå kaldt i minimum 1 time.

 2. 2

  Skrell og del søtpotet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dampe av.

 3. 3

  Mos søtpoteten med smør, salt, pepper og sitronsaft. Pisk fløten lett og vend inn.

  Tips

  Gresskar, som for eksempel Hokkaido, er også et godt alternativ å lage puré av til denne retten. Bak gresskaret i biter med smør i ovnen i ca. 40 minutter på 200 °C eller til myk. Mos med smør, salt, pepper og fløte.

 4. 4

  Del brokkoli i biter og løk i tynne båter. Finstrimle kinakål. Kok brokkoli og løk møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av det meste av vannet og vend inn kinakål, smør, salt og pepper. Rør til smøret er smeltet og grønnsakene glaserte.

 5. 5

  Tørk av overflødig yoghurt og stek fiskestykkene i en stekepanne med smør til gylne og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

 6. 6

  Finsnitt purre og varm opp olje i en dyp kasserolle. Sjekk at det er varmt nok ved å stikke en trepinne i. Det skal boble rundt pinnen. Ha purre i og friter til sprø og gyllen, ca. 1 minutt. Friter i puljer.

 7. 7

  Løft den sprø purren ut med en hullsleiv og la renne av seg på kjøkkenpapir. Server fisken med søtpotetpuré, grønnsaker og topp med fritert purre.

Tips

Denne retten kan legges opp pent på tallerken om du har selskap eller serveres på fat som sendes rundt om du ønsker en mer avslappende atmosfære. Den friterte purren kan selvfølgelig droppes, selv om den ekstra krønsjen bidrar til at retten blir både god og spennende

Del denne oppskriften: