Skip to main content

Laks med nøtter og appelsinkokt fennikel

Enkel
30min

En enkel og god hverdagsmiddag. Det sprø nøttelokket står i god kontrast til den fløyelsmyke fisken og syrlige sausen. En perfekt kombinasjon.

3.2
(24)
Next ImageLaks med nøtter og appelsinkokt fennikel

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
laksefilet uten skinn
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1.5 dl
hakket pistasjenøtter
1 ss
romtemperert TINE® Meierismør
4 ss
søt chilisaus
1 stk
lime

Appelsinkokt fennikel

2 stk
finsnittet fennikel
4 stk
reddik i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del laksefilet i porsjonsbiter og legg i en ildfast form smurt med smør. Krydre med salt og pepper.

  2. Hakk nøttene godt og bland med smør, søt chilisaus og finrevet skall fra lime. Smak til med salt og pepper og fordel på toppen av fisken.

    Tips

    Prøv også denne oppskriften med hasselnøtter eller mandler i stedet for pistasjnøtter for variasjon.

  3. Stek fisken øverst i ovnen i ca. 15 minutter eller til akkurat gjennomstekt.

  4. Del fennikel i to og finsnitt. Spar gjerne på de grønne ”bladene”. Fres mykt i smør i en gryte på middels varme. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinjuice. La småkoke i 8 minutter eller til fennikelen er mør.

  5. Skjær reddik i tynne skiver, gjerne med en mandolin. La ligge i iskaldt vann noen minutter slik at de blir helt sprø. Server fisk med appelsinkokt fennikel. Dryss over skivet reddik og finhakkede fennikelblader.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også servere denne laksen med potetmos eller kokte poteter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter