Skip to main content

Bakt kveite med fløtesaus i form

Enkel
40min

Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn.

3.8
(417)
Next ImageBakt kveite med fløtesaus i form

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 kg
kveite i skiver
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ts
paprikapulver
500 g
potet (småpoteter)

FLØTESAUS MED GRØNNSAKER

1 stk
løk
2 stk
rød paprika
1 stk
squash
1 dl
tørr hvitvin
2 dl
fiskekraft
2 ss
hakket dill

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i en ildfast form.

  2. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la potetene dampe av og vend med smør og finhakket dill.

  3. Del løk, paprika og squash i små terninger og fres mykt i en stekepanne med smør, ca. 4 minutter.

    Tips

    Bruk gjerne andre favorittgrønnsaker som aubergine, sopp, sukkererter og fennikel for variasjon.

  4. Hell over vin og la småkoke til nesten alt er fordampet. Rør inn fiskekraft, fløte og hakket dill. Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen.

  5. Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server med kokte poteter og hakket dill til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du har ferdig kokte poteter, kan de legges i formen sammen med fisk og grønnsaker. Da har du en enklere rett med alt i en form.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter