
Bakt kveite med fløtesaus i form
Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
FLØTESAUS MED GRØNNSAKER
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i en ildfast form.
- 2
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la potetene dampe av og vend med smør og finhakket dill.
- 3
Del løk, paprika og squash i små terninger og fres mykt i en stekepanne med smør, ca. 4 minutter.
Tips
Bruk gjerne andre favorittgrønnsaker som aubergine, sopp, sukkererter og fennikel for variasjon.
- 4
Hell over vin og la småkoke til nesten alt er fordampet. Rør inn fiskekraft, fløte og hakket dill. Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen.
- 5
Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server med kokte poteter og hakket dill til.
Tips
Om du har ferdig kokte poteter, kan de legges i formen sammen med fisk og grønnsaker. Da har du en enklere rett med alt i en form.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


