Håndkle og blad
Stekt kveite med linser
(1010)

Stekt kveite med linser

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk, linser og friske rødbeter smaker veldig godt, i tillegg til å være sunt. Linser er også veldig mettende, så dette er en god hverdagsrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gkveitefilet
2 ssTINE Meierismør
4 ssfersk timian
2 dlgrønne linser
1 dlhønsebuljongterning
2 dlvann
4 stkferdigkokte rødbeter
1 stkeple
1 sshvitvinseddik
½ tssitron
4 ssTINE Lettrømme 10 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok linsene etter anvisning på pakken.
    2. Del fiskefileten i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør og hakket timian. Legg fisken til side.
    3. Ha buljong og vann i pannen, skrap bunnen med en tresleiv og småkok ca. 1 minutt. Ha i linser og kok til kraften er litt redusert, ca. 5 minutter.
    4. Del rødbete og eple i biter og vend inn. La småkoke 1 minutt. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server med fisken og lettrømme.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også bruke mager kesam eller crème fraîche lett til, gjerne rørt med hakkede urter og sitronsaft.

Blått hjerte
Tips!

Du kan bruke hermetiserte linser om du ikke vil koke linser selv. Da vendes de bare inn i kraften for å varmes. Vi har også brukt ferdigkokte, vakuumerte rødbeter for å spare tid.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat