Stekt kveite med linser
Fisk, linser og friske rødbeter smaker veldig godt, i tillegg til å være sunt. Linser er også veldig mettende, så dette er en god hverdagsrett.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g kveitefilet
- 2 ss TINE® Meierismør
- 4 ss fersk timian
- 2 dl grønne linser
- 1 dl hønsebuljongterning
- 2 dl vann
- 4 stykk ferdigkokte rødbeter
- 1 stykk eple
- 1 ss hvitvinseddik
- 0.5 ts sitron
- 4 ss TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
1
Kok linsene etter anvisning på pakken.
2
Del fiskefileten i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør og hakket timian. Legg fisken til side.
3
Ha buljong og vann i pannen, skrap bunnen med en tresleiv og småkok ca. 1 minutt. Ha i linser og kok til kraften er litt redusert, ca. 5 minutter.
4
Del rødbete og eple i biter og vend inn. La småkoke 1 minutt. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server med fisken og lettrømme.
TipsDu kan også bruke mager kesam eller crème fraîche lett til, gjerne rørt med hakkede urter og sitronsaft.
TipsDu kan bruke hermetiserte linser om du ikke vil koke linser selv. Da vendes de bare inn i kraften for å varmes. Vi har også brukt ferdigkokte, vakuumerte rødbeter for å spare tid.