Stekte kamskjell med ertepuré
Enkel•25 min min
Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gbacon
-
2 ss
-
8 stkkamskjell
ERTEPURÉ
-
300 gfrosne erter
-
2 ss
-
1 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
TIL SERVERING
-
½ posesmåbladet salat
-
1 tsfersk oregano/mynte
-
4 sskremet balsamico
Slik gjør du det
-
1
Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og mos lett med en gaffel eller potetmoser og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Tips
Ønsker du en glatt puré kan du bruke en stavmikser.
-
2
Del bacon i små biter og fres gylne i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
-
3
Ha litt mer smør i pannen og bland med baconfettet. Stek kamskjell raskt på begge, ca. 1 minutt på hver side. Øs smøret over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.
-
4
Fordel ertepuré på hver tallerken. Dryss over småbladet salat og legg kamskjell på toppen. Dryss over baconbiter og oregano og ha kremet balsamicosaus rundt.