Stekte kamskjell med ertepuré

Stekte kamskjell med ertepuré

1
96
Enkel25 min
Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.

Ingredienser

Antall porsjoner

ERTEPURÉ

TIL SERVERING

  • ½ pose
    småbladet salat
  • 1 ts
    fersk oregano/mynte
  • 4 ss
    kremet balsamico

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og mos lett med en gaffel eller potetmoser og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Ønsker du en glatt puré kan du bruke en stavmikser.

  2. 2

    Del bacon i små biter og fres gylne i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  3. 3

    Ha litt mer smør i pannen og bland med baconfettet. Stek kamskjell raskt på begge, ca. 1 minutt på hver side. Øs smøret over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.

  4. 4

    Fordel ertepuré på hver tallerken. Dryss over småbladet salat og legg kamskjell på toppen. Dryss over baconbiter og oregano og ha kremet balsamicosaus rundt.

Tips

Ferske kamskjell i skjell smaker aller best. Om du synes det er vanskelig å rense dem selv, kan du få de i ferskvaredisken til å gjøre det for deg. Hvis du ikke kan få tak i ferske kamskjell, bør du velge de aller største du finner i frysedisken.

Del denne oppskriften: