
Stekt torsk med risotto og grønnsaker
Middels•30 min min
Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.
Ingredienser
Antall porsjoner
Risotto
-
3 dlSunniva® Original Eplejuice (ev. hvitvin)
-
7 dlvann
-
2 terningerkyllingbuljong
-
1 stkløk , hakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
400 grisottoris , ukokt
-
2 ss
-
1 dlparmesan , revet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
150 gkantareller
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 dlmais
-
2 stkvårløk , hakkede
Fisk
-
800 gtorskefilet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Grønnsaker
-
2 stkgulrøtter , i strimler
-
1 buntasparges
Slik gjør du det
-
1
Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.
-
2
Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.
Tips
Buljong kan erstattes med fond.
-
3
Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
-
4
Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.
Fisk
-
5
Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.
Grønnsaker
-
6
Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.