Stekt torsk med risotto og grønnsaker

Stekt torsk med risotto og grønnsaker

Kommentarer 2
  • Middels
  • 30 min
Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

3 dl Sunniva Original Eplejuice (ev. hvitvin)
7 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss TINE Meierismør til steking
400 g risottoris , ukokt
2 ss TINE Meierismør
1 dl parmesan , revet
½ ts salt
¼ ts pepper
150 g kantareller
1 ss TINE Meierismør til steking
1 dl mais
2 stk vårløk , hakkede

Fisk

800 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Grønnsaker

2 stk gulrøtter , i strimler
1 bunt asparges

Slik gjør du det

    1. Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.
    2. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.
      Tips!

      Buljong kan erstattes med fond.

    3. Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
    4. Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.
  1. Fisk

    1. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.
  2. Grønnsaker

    1. Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.
Tips!

Du kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Øyvind

    6 måneder siden
    Skulle gjerne sett at det stod litt om lav/middels/høy temperatur på det som skal varmebehandles. Går ut ifra middels på alt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Takk for innspillet, Øyvind :) Jeg tar det videre med utviklerne av siden. Fisk stekes på høy varme først på begge sider og samme med grønnsakene. Først høy varme og så skru ned. Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat