Stekt torsk med risotto og grønnsaker

(5)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.

Antall porsjoner

Ingredienser

Risotto

3 dlSunniva Original Eplejuice (ev. hvitvin)
7 dlvann
2 terningerkyllingbuljong
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 ssTINE Meierismør til steking
400 grisottoris, ukokt
2 ssTINE Meierismør
1 dlparmesan, revet
½ tssalt
¼ tspepper
150 gkantareller
1 ssTINE Meierismør til steking
1 dlmais
2 stkvårløk, hakkede

Fisk

800 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking

Grønnsaker

2 stkgulrøtter, i strimler
1 buntasparges

Slik gjør du det

  • Risotto

    1. Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.
    2. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.

      Tips:

      Buljong kan erstattes med fond.

    3. Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
    4. Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.
  • Fisk

    1. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.
  • Grønnsaker

    1. Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.

Tips:

Du kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.

Kommentarer

  Legg til kommentar