Håndkle og blad
Stekt torsk med risotto og grønnsaker
(1010)

Stekt torsk med risotto og grønnsaker

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

3 dlSunniva Original Eplejuice (ev. hvitvin)
7 dlvann
2 terningerkyllingbuljong
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 ssTINE Meierismør til steking
400 grisottoris, ukokt
2 ssTINE Meierismør
1 dlparmesan, revet
½ tssalt
¼ tspepper
150 gkantareller
1 ssTINE Meierismør til steking
1 dlmais
2 stkvårløk, hakkede

Fisk

800 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking

Grønnsaker

2 stkgulrøtter, i strimler
1 buntasparges
BladBlad

Slik gjør du det

  • Risotto

    1. Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.
    2. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Buljong kan erstattes med fond.

    3. Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
    4. Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.
  • Fisk

    1. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.
  • Grønnsaker

    1. Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.
Blått hjerte
Tips!

Du kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat