Rekerisotto

Rekerisotto

0
7
Middels45 min
Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 3 dl
    risottoris
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ts
    sitronskall , revet
  • 2 ss
    bladpersille , hakket
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 12 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 4 ss
    pesto

Til servering

  • 12 stk
    grønne asparges , kokte
  • 4 skiver
    brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.

    Tips

    Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.

Risotto

  1. 2

    Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).

  2. 3

    Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.

  3. 4

    Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.

  4. 5

    Ha i reker, og server med tomater og pesto.

Tips

Det smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.

Del denne oppskriften: