Rekerisotto
Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.
Middels•45 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g ferske reker, med skall
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 4 dl frisk Sunniva® Original Eplejuice, (eventuelt hvitvin)
- 5 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater, , hakkede
- 2 ss timian, , hakket
Risotto
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 stykk løk, , finhakket
- 3 dl risottoris
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ts sitronskall, , revet
- 2 ss bladpersille, , hakket
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 12 stykk cherrytomat, , delt i to
- 4 ss pesto
Til servering
- 12 stykk grønne asparges, , kokte
- 4 skive brød
Slik gjør du
1
Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.
TipsForbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.
Risotto
1
Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).
2
Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.
3
Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.
4
Ha i reker, og server med tomater og pesto.
TipsDet smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.