Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Rekerisotto

Middels
45min

Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.

4.6
(13)
Next ImageRekerisotto

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
ferske reker med skall
1 ss
TINE® Meierismør til steking
4 dl
frisk Sunniva® Original Eplejuice (eventuelt hvitvin)
5 dl
vann
1 boks
hermetiske tomater, hakkede
2 ss
timian, hakket

Risotto

1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
løk, finhakket
3 dl
risottoris
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ts
sitronskall, revet
2 ss
bladpersille, hakket
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
12 stk
cherrytomat, delt i to
4 ss
pesto

Til servering

12 stk
grønne asparges, kokte
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.

    Tips

    Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.

Risotto

  1. Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).

  2. Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.

  3. Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.

  4. Ha i reker, og server med tomater og pesto.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter