Rekerisotto

Rekerisotto

Kommentarer 0
  • Middels
  • 45 min
Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g ferske reker med skall
1 ss TINE Meierismør til steking
4 dl frisk Sunniva Original Eplejuice (eventuelt hvitvin)
5 dl vann
1 boks hermetiske tomater , hakkede
2 ss timian , hakket

Risotto

1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk , finhakket
3 dl risottoris
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ts sitronskall , revet
2 ss bladpersille , hakket
½ ts salt
¼ ts pepper
12 stk cherrytomater , delt i to
4 ss pesto

Til servering

12 stk grønne asparges , kokte
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.
      Tips!

      Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.

  1. Risotto

    1. Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).
    2. Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.
    3. Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.
    4. Ha i reker, og server med tomater og pesto.
Tips!

Det smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat