
Rekerisotto
Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Risotto
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.
Tips
Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.
Risotto
- 2
Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).
- 3
Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.
- 4
Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.
- 5
Ha i reker, og server med tomater og pesto.
Tips
Det smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.