
Rekerisotto
Middels•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gferske reker med skall
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
4 dlfrisk Sunniva® Original Eplejuice (eventuelt hvitvin)
-
5 dlvann
-
1 bokshermetiske tomater , hakkede
-
2 sstimian , hakket
Risotto
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 stkløk , finhakket
-
3 dlrisottoris
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 tssitronskall , revet
-
2 ssbladpersille , hakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
12 stkcherrytomater , delt i to
-
4 sspesto
Til servering
-
12 stkgrønne asparges , kokte
-
4 skiverbrød
Slik gjør du det
-
1
Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.
Tips
Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.
Risotto
-
2
Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).
-
3
Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.
-
4
Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.
-
5
Ha i reker, og server med tomater og pesto.