placeholder image
0

Rekerisotto

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Denne herlige risretten med saftige reker, pesto og tomat er slett ikke vanskelig å lage. Smaken er fantastisk smakfull, og du vil garantert tilberede den igjen.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gferske reker med skall
1 ssTINE Meierismør til steking
4 dlfrisk Sunniva Original Eplejuice (eventuelt hvitvin)
5 dlvann
1 bokshermetiske tomater, hakkede
2 sstimian, hakket

Risotto

1 ssTINE Meierismør til steking
1 stkløk, finhakket
3 dlrisottoris
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 tssitronskall, revet
2 ssbladpersille, hakket
½ tssalt
¼ tspepper
12 stkcherrytomater, delt i to
4 sspesto

Til servering

12 stkgrønne asparges, kokte
4 skiverbrød

Slik gjør du det

    1. Rens reker. Varm smør i en kjele, og fres rekeskall i 4 minutter. Hell over eplejuice, vann, tomat og timian. Fjern skummet som kommer opp på overflaten. La det småkoke i ca. 25 minutter. Sil kraften.

      Tips:

      Forbered kraften dagen før, så går det raskere å lage retten, eller bruk buljong eller fond.

  • Risotto

    1. Varm smør i en tykkbunnet kasserolle og fres løken i 2 minutter, eller til den er myk. Ha i ris, og surr videre i 1 minutt. Tilsett kraft og kok opp (bland inn mer kraft hvis risottoen virker tørr).
    2. Legg på lokk, og la risottoen koke over svak varme i 10-15 minutter. Rør i kjelen av og til.
    3. Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille. Kok opp nok en gang, og smak til med salt og pepper.
    4. Ha i reker, og server med tomater og pesto.

Tips:

Det smaker godt å ha andre skalldyr eller kokte fiskebiter i risottoen.

Kommentarer