Risotto med kjøttdeig og tomat
En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola. Vel bekomme.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk, , hakket
- 2 fedd hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 3 dl risottoris, , ukokt
- 3 ss tomatpuré
- 6 dl vann
- 1 stykk kjøttbuljong, , terning
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 dl parmesan, , revet
- 20 stykk cherrytomat, , delt i to
- 2 dl ruccola
Slik gjør du
1
Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.
2
Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.
3
Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.
4
Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan. Server med tomat og ruccola.
TipsServer gjerne med pesto eller balsamicosirup for ekstra smak.