Stekt skrei med gulrotpuré

Stekt skrei med gulrotpuré

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Deilig salt skrei servert med søt gulrotmos og ovnsbakt fennikel og potet. En enkel og veldig smaksrik middag med god torsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g skreifilet med skinn
2 ts salt
8 stk poteter
1 stk fennikel
1 stk løk
1 ss olivenolje
2 ss TINE Meierismør

Gulrotpuré

6 stk gulrøtter
2 ss TINE Meierismør
1 ts ingefær , finrevet
½ dl TINE Matfløte

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
      Tips!

      Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.

    2. Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.
    3. Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.
    4. Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
    5. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.
Tips!

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat