Stekt skrei med gulrotpuré
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gskreifilet med skinn
-
2 tssalt
-
8 stkpoteter
-
1 stkfennikel
-
1 stkløk
-
1 ssolivenolje
-
2 ss
Gulrotpuré
-
6 stkgulrøtter
-
2 ss
-
1 tsingefær , finrevet
-
½ dl
Slik gjør du det
-
1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
Tips
Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.
-
3
Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.
-
4
Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
-
5
Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.