Stekt ørret med soya og grønnsaker

Stekt ørret med soya og grønnsaker

0
20
Enkel25 min
En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    filet av ørret
  • 200 g
    hurtigris , ukokt
  • 100 g
  • 2 cl
    ingefær
  • 2 cl
    pepperrøtter
  • 1 dl
    soyasaus
  • 2 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    chili
  • 1 stk
    kinakål
  • 5 stk
    vårløk
  • 150 g
    sukkererter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    sesamfrø

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.

  2. 2

    Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.

    Tips

    Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.

  4. 4

    Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.

Tips

Med utgangspunkt i fisk og grønnsaker i form med smør, soya og sitronsaft, har du mange muligheter til variasjon. Bruk laks, torsk eller sei og varier grønnsakene etter humør. Prinsippet er fremdeles det samme, ha alt i formen og stek i ovnen.

Del denne oppskriften: