Stekt ørret med soya og grønnsaker

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gfilet av ørret
200 ghurtigris, ukokt
100 gTINE Meierismør
2 clingefær
2 clpepperrøtter
1 dlsoyasaus
2 dlSunniva Original Appelsinjuice
1 stkhvitløksfedd
1 stkchili
1 stkkinakål
5 stkvårløk
150 gsukkererter
½ tssalt
¼ tspepper
2 sssesamfrø

Til servering

2 dlTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.

      Tips:

      Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.

    4. Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.

Tips:

Med utgangspunkt i fisk og grønnsaker i form med smør, soya og sitronsaft, har du mange muligheter til variasjon. Bruk laks, torsk eller sei og varier grønnsakene etter humør. Prinsippet er fremdeles det samme, ha alt i formen og stek i ovnen.

Kommentarer