
Stekt ørret med soya og grønnsaker
Enkel•25 min min
En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gfilet av ørret
-
200 ghurtigris , ukokt
-
100 g
-
2 clingefær
-
2 clpepperrot
-
1 dlsoyasaus
-
2 dlSunniva Original Appelsinjuice
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 stkchili
-
1 stkkinakål
-
5 stkvårløk
-
150 gsukkererter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sssesamfrø
Til servering
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
3
Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Tips
Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.
-
4
Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.