Chili- og limeglasert laks med ris
Enkel•15 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 ghurtigris , ukokt
-
1 stklime
-
4 sssøt chilisaus
-
500 glaksefileter uten skinn
-
1 stkrød chili
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ssingefær , finhakket
-
4 ss
-
½ stkkinakål , strimlet
-
4 sssoyasaus
-
2 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og la risen dampe fra seg.
-
2
Sett ovnen på 230 °C med grillelementene på. Vask lime, riv av skallet og press ut saften. Bland saft og skall med søt chilisaus.
-
3
Del laks i porsjonsstykker, legg i en ildfast form og gni med chili- og limesaus. Stek laksen øverst i ovnen i 5-7 minutter. Bruker du Salmalaks kan den gjerne være litt rå.
-
4
Fjern frø fra chili og finhakk. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk. Smelt smør i en varm stekepanne og fres sammen chili, hvitløk og ingefær, i 2 minutter. Vend inn kinakål, soyasaus og sesamfrø.
Tips
Du får ut mer aroma og smak om du rister sesamfrøene et par minutter i en varm tørr panne før bruk.
-
5
Server laks med grønnsaker og kokt ris. Sett fram ekstra soyasaus og limebåter.