Skip to main content

Ørret med quinoa og yoghurtsaus

Enkel
25min

Litt spicy fisk med syrlig agurk og yoghurtsaus er enkel middag i en travel hverdag. Sunn er den også!

3.8
(35)
Next ImageØrret med quinoa og yoghurtsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
filet av ørret
1 stk
sitron
1 ts
tørket chili (flak)
3 dl
quinoa
1 stk
agurk

Yoghurtsaus

1 stk
agurk
2 ss
dill, finhakket
1 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 °C. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Riv sitronskall og press sitronsaft over. Fordel klatter med smør utover og krydre med chiliflak, salt og pepper.

  2. Stek fisken midt i ovnen i ca. 15 minutter. Øs litt av smøret over fisken en gang i blant. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Høvle agurken i lange skiver og vend inn.

  3. Grovriv agurk til yoghurtsausen og press ut vannet. Mos hvitløk og bland med hakket dill og yoghurt. Vend inn revet agurk. Smak til med salt og pepper. Server på toppen av fisken med quinoa til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Til denne retten serveres quinoa, men du kan også velge couscous eller bulgur. Bland gjerne inn litt smør, finhakket persille og chili.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter