Skip to main content

Stekt ørret med soya og grønnsaker

Enkel
25min

En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.

3.9
(45)
Next ImageStekt ørret med soya og grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
filet av ørret
200 g
hurtigris, ukokt
2 cl
ingefær
2 cl
pepperrot
1 dl
soyasaus
2 dl
Sunniva Original Appelsinjuice
1 stk
hvitløksfedd
1 stk
chili
1 stk
kinakål
5 stk
vårløk
150 g
sukkererter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
sesamfrø

Til servering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.

    Tips

    Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.

  4. Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Med utgangspunkt i fisk og grønnsaker i form med smør, soya og sitronsaft, har du mange muligheter til variasjon. Bruk laks, torsk eller sei og varier grønnsakene etter humør. Prinsippet er fremdeles det samme, ha alt i formen og stek i ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter