
Stekt ørret med soya og grønnsaker
En kjapp og frisk hverdagsmiddag. Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 220 °C med grillelementene på. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel halvparten av smøret i formen.
- 2
Kok ris etter anvisning på pakken.
- 3
Riv ingefær og pepperrot fint og bland med soya og appelsinjuice. Hell blandingen over fisken og stek under grill i ca. 5 minutter. Skru av ovnen og la fisken stå i ovnen i 5-10 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Tips
Fisken kan gjerne ha en litt rå kjerne. Sjekk for ønsket konsistens med en gaffel.
- 4
Finhakk hvitløk og chili, grovhakk kinakål og snitt vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene raskt i smør i en wokpanne, ca. 3 minutter, og dryss over sesamfrø. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.
Tips
Med utgangspunkt i fisk og grønnsaker i form med smør, soya og sitronsaft, har du mange muligheter til variasjon. Bruk laks, torsk eller sei og varier grønnsakene etter humør. Prinsippet er fremdeles det samme, ha alt i formen og stek i ovnen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


