Håndkle og blad
Steinbit i appelsin- og chilisaus
(1313)

Steinbit i appelsin- og chilisaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk er hurtigmat og denne retten er både enkel og smaksrik. Appelsin- og chilisaus er perfekt tilbehør til hvit fisk.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dlukokt ris

Appelsin- og chilisaus

1 stkfinsnittet rød chili
4 dlSunniva® Original Appelsinjuice, eller annen appelsinjuice uten fruktkjøtt
4 ssTINE Meierismør

Steinbit

600 gsteinbitfilet
1 tskarri
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør

Til servering

1 pakkefrisk spinat
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Del chili på langs, fjern frø og kjerne om ønskelig og finsnitt. Ha i en gryte med appelsinjuice og kok opp. Kok til redusert med halvparten, ca. 5 minutter. Ta av platen og pisk inn kaldt smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Chili kan variere veldig i styrke, så det er lurt å smake på en liten bit slik at du kan vurdere hvor mye chili det er ønskelig å bruke.

      Hvordan rense en chili:
    3. Krydre fisken med karri, salt og pepper og stek på begge sider i smør til gjennomstekt, ca. 6 minutter.
    4. Fordel spinat i tallerkener, legg fisken på og hell over saus. Server med ris.
Blått hjerte
Tips!

Du kan variere krydderet på fisken om ønskelig. Vil du gjøre det enkelt holder det med salt og pepper. Du kan også prøve tacokrydder, paprikapulver, five-spice eller sitronpepper.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat