Skip to main content

Steinbit i appelsin- og chilisaus

Enkel
20min

Fisk er hurtigmat og denne retten er både enkel og smaksrik. Appelsin- og chilisaus er perfekt tilbehør til hvit fisk.

4.1
(31)
Next ImageSteinbit i appelsin- og chilisaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
ukokt ris

Appelsin- og chilisaus

1 stk
finsnittet rød chili
4 dl
Sunniva® Original Appelsinjuice, eller annen appelsinjuice uten fruktkjøtt

Steinbit

600 g
steinbitfilet
1 ts
karri
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Til servering

1 pakke
frisk spinat

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Del chili på langs, fjern frø og kjerne om ønskelig og finsnitt. Ha i en gryte med appelsinjuice og kok opp. Kok til redusert med halvparten, ca. 5 minutter. Ta av platen og pisk inn kaldt smør.

    Tips

    Chili kan variere veldig i styrke, så det er lurt å smake på en liten bit slik at du kan vurdere hvor mye chili det er ønskelig å bruke.

  3. Krydre fisken med karri, salt og pepper og stek på begge sider i smør til gjennomstekt, ca. 6 minutter.

  4. Fordel spinat i tallerkener, legg fisken på og hell over saus. Server med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan variere krydderet på fisken om ønskelig. Vil du gjøre det enkelt holder det med salt og pepper. Du kan også prøve tacokrydder, paprikapulver, five-spice eller sitronpepper.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter