Steinbit i appelsin- og chilisaus

Steinbit i appelsin- og chilisaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Fisk er hurtigmat og denne retten er både enkel og smaksrik. Appelsin- og chilisaus er perfekt tilbehør til hvit fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl ukokt ris

Appelsin- og chilisaus

1 stk finsnittet rød chili
4 dl Sunniva® Original Appelsinjuice , eller annen appelsinjuice uten fruktkjøtt
4 ss TINE Meierismør

Steinbit

600 g steinbitfilet
1 ts karri
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør

Til servering

1 pakke frisk spinat

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Del chili på langs, fjern frø og kjerne om ønskelig og finsnitt. Ha i en gryte med appelsinjuice og kok opp. Kok til redusert med halvparten, ca. 5 minutter. Ta av platen og pisk inn kaldt smør.
      Tips!

      Chili kan variere veldig i styrke, så det er lurt å smake på en liten bit slik at du kan vurdere hvor mye chili det er ønskelig å bruke.

      Hvordan rense en chili:
    3. Krydre fisken med karri, salt og pepper og stek på begge sider i smør til gjennomstekt, ca. 6 minutter.
    4. Fordel spinat i tallerkener, legg fisken på og hell over saus. Server med ris.
Tips!

Du kan variere krydderet på fisken om ønskelig. Vil du gjøre det enkelt holder det med salt og pepper. Du kan også prøve tacokrydder, paprikapulver, five-spice eller sitronpepper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat