
Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp
Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Tilbehør
Tempurarøre og fisk
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.
Tips
Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.
- 2
Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.
- 3
Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.
- 4
Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.
- 5
Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.
Tips
Server gjerne med ketchup.
Tips
Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



