Skip to main content

Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

Enkel
30min

Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

3.6
(25)
Next ImageFish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
store potet, i staver
2 ss
rapsolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fetadipp

2 dl
smuldret fetaost
0.5 ts
finhakket hvitløk
0.25 ts
pepper

Tilbehør

4 stk
gulrot
1 bunt
stangselleri
1 pakke
sukkererter
1 stk
sitron

Tempurarøre og fisk

250 g
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ts
bakepulver
2.5 dl
farris
1 l
frityrolje
700 g
torskefilet

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.

    Tips

    Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.

  2. Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.

  3. Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.

  4. Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.

  5. Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.

    Tips

    Server gjerne med ketchup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter