Skip to main content

Plukkfisk

Enkel
30min

Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.

4.0
(76)
Next ImagePlukkfisk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
kokt torsk, eller annen hvit fisk
10 stk
små potet
0.5 stk
purre, i skiver
3 stk
gulrot, i små terninger
4 dl
frosne erter

Hvit saus

2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
malt muskat

Fremgangsmåte

  1. Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.

  2. Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang.

  3. Fres skivet purre og gulrotterninger i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Ha i erter og stek videre i 3 minutter.

  4. Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Server gjerne sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke kokt fisk liggende, kan du trekke lettsaltet torsk eller annen hvit fisk i vann i 10-20 minutter avhengig av fisketype og størrelse på stykkene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter