Plukkfisk

Plukkfisk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g kokt torsk , eller annen hvit fisk
10 stk små poteter
½ stk purre , i skiver
3 stk gulrøtter , i små terninger
4 dl frosne erter
2 ss TINE Meierismør

Hvit saus

2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat

Slik gjør du det

    1. Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.
    2. Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang.
    3. Fres skivet purre og gulrotterninger i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Ha i erter og stek videre i 3 minutter.
    4. Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Server gjerne sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.

Tips!

Har du ikke kokt fisk liggende, kan du trekke lettsaltet torsk eller annen hvit fisk i vann i 10-20 minutter avhengig av fisketype og størrelse på stykkene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat