Plukkfisk
Enkel•30 min min
Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gkokt torsk , eller annen hvit fisk
-
10 stksmå poteter
-
½ stkpurre , i skiver
-
3 stkgulrøtter , i små terninger
-
4 dlfrosne erter
-
2 ss
Hvit saus
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
5 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmalt muskat
Slik gjør du det
-
1
Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.
-
2
Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang.
-
3
Fres skivet purre og gulrotterninger i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Ha i erter og stek videre i 3 minutter.
-
4
Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.
Tips
Server gjerne sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.