Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Enkel
30min

Dryss laksepinner med litt mel før steking. Da får den en sprø og god overflate. Server med potetmos og rotgrønnsaker.

4.0
(10)
Next ImageSprø laksepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

4 stk
gulrot
200 g
kålrot
1 stk
sellerirot
1 stk
løk
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Potetmos:

800 g
potet
0.25 ts
muskat
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Laksepinner:

400 g
laksefilet
4 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C varmluft eller 220°C uten varmluft. Finn fram en ildfast form.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  1. Skrell gulrot, kålrot, sellerirot og løk. Kutt gulrot, sellerirot og kålroten i staver. Grovhakk løk.

  2. Legg grønnsakene i den ildfaste formen og vend dem lett i olje. Strø over salt og pepper. Stekes midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Potetmos:

  1. Skrell potet og kutt i jevnstore biter. Kok til møre, i ca. 15 minutter. Sil av vannet.

  2. Kok opp smør og fløte i en annen gryte på middels sterk varme. Når fløten er oppvarmet og potetene ferdigkokte, har du fløten, smøret og potetene i samme gryte. Tilsett muskattnøtt, salt og pepper, og rør godt rundt med en potetstapper til du har en jevn masse.

Laksepinner:

  1. Skjær laksefilet i passe store strimler. Bland mel og salt på en tallerken og vend laksepinnene lett i blandingen. Stek dem på middels sterk varme i olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Server laksepinnene med potemos og gode ovnsbakte grønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vær oppmerksom på rekkefølgen når du lager retten. Lag rotgrønnsakene først, deretter potetmosen og til slutt laksepinnene, så får du en god og varm middag.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter