Seifilet med smørdampede grønnsaker
Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 150 g mandler uten skall, , i skiver
- 1 ts fingersalt
- 800 g seifilet
- 2 ss TINE® Meierismør, , til steking
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Smørdampede grønnsake:
- 100 g TINE® Meierismør
- 1 dl vann
- 2 stykk purre, , i skiver
- 3 stykk gulrot, , i tynne skiver
Slik gjør du
1
Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
2
Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
3
Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
4
Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.
TipsServer gjerne kokte poteter til også.
TipsSmørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.