Skip to main content

Seifilet med smørdampede grønnsaker

Enkel
15min

Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

4.4
(9)
Next ImageSeifilet med smørdampede grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
mandler uten skall, i skiver
1 ts
fingersalt
800 g
seifilet
2 ss
TINE® Meierismør, til steking
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Smørdampede grønnsake:

1 dl
vann
2 stk
purre, i skiver
3 stk
gulrot, i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.

  2. Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.

  3. Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

  4. Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.

    Tips

    Server gjerne kokte poteter til også.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter