
Seifilet med smørdampede grønnsaker
Enkel•15 min min
Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gmandler uten skall , i skiver
-
1 tsfingersalt
-
800 gseifilet
-
2 ssTINE® Meierismør , til steking
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Smørdampede grønnsake:
-
100 g
-
1 dlvann
-
2 stkpurre , i skiver
-
3 stkgulrøtter , i tynne skiver
Slik gjør du det
-
1
Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
-
2
Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
-
3
Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
-
4
Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.
Tips
Server gjerne kokte poteter til også.