Håndkle og blad
Seifilet med smørdampede grønnsaker
(33)

Seifilet med smørdampede grønnsaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

150 gmandler uten skall, i skiver
1 tsfingersalt
800 gseifilet
2 ssTINE Meierismør, til steking
½ tssalt
¼ tspepper

Smørdampede grønnsake:

100 gTINE Meierismør
1 dlvann
2 stkpurre, i skiver
3 stkgulrøtter, i tynne skiver
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
    2. Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
    3. Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
    4. Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne kokte poteter til også.

Blått hjerte
Tips!

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat