Seifilet med smørdampede grønnsaker

Seifilet med smørdampede grønnsaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g mandler uten skall , i skiver
1 ts fingersalt
800 g seifilet
2 ss TINE Meierismør , til steking
½ ts salt
¼ ts pepper

Smørdampede grønnsake:

100 g TINE Meierismør
1 dl vann
2 stk purre , i skiver
3 stk gulrøtter , i tynne skiver

Slik gjør du det

    1. Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
    2. Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
    3. Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
    4. Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.
      Tips!

      Server gjerne kokte poteter til også.

Tips!

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat