placeholder image
0

Seifilet med smørdampede grønnsaker

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Seifilet er en billig og god fisk, og servert med smørdampede grønnsaker og knasende nøtter, er dette en perfekt hverdagsmiddag.

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gmandler uten skall, i skiver
1 tsfingersalt
800 gseifilet
2 ssTINE Meierismør, til steking
½ tssalt
¼ tspepper

Smørdampede grønnsake:

100 gTINE Meierismør
1 dlvann
2 stkpurre, i skiver
3 stkgulrøtter, i tynne skiver

Slik gjør du det

    1. Varm smør og vann i en gryte. Damp purre og gulrot møre i smørblandingen under lokk, i ca. 6 minutter.
    2. Rist mandler i en tørr stekepanne på middels høy varme, i ca. 2 minutter, og dryss over flaksalt.
    3. Del seifilet i porsjonsstykker, og stek raskt på begge sider i en varm panne med smør, i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
    4. Fordel smørdampede grønnsaker, gjerne med litt av kraften, på tallerkener. Legg på et stykke sei, og topp med mandler.

      Tips:

      Server gjerne kokte poteter til også.

Tips:

Smørdampede grønnsaker er godt tilbehør til alle typer fisk.

Kommentarer