Rødspette med remuladesaus

Rødspette med remuladesaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Rødspette er en klassiker fra Danmark, som hele familien garantert kommer til å like. Remuladesaus passer fint til.

Ingredienser

Antall porsjoner

potet:

8 stk poteter

remulade:

1 stk egg
1 stk løk
2 stk sylteagurk
2 dl majones
½ dl TINE Yoghurt Naturell eller matyoghurt
2 ss frisk persille
½ ts tørket kjørvel
1 ts tørket estragon
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss sitronsaft

rødspette:

600 g rødspettefileter
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 dl cornflakes
1 stk egg
2 ss TINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. remulade:

    1. Kok egg til det er hardkokt, ca. 8 minutter.
    2. Finhakk løk og sylteagurk. Bland majones og yoghurt sammen til en jevn blanding. Rør inn finhakket løk, sylteagurk, hardkokt egg, persille, kjørvel og estragon. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  2. Rødspette:

    1. Tørk av fiskefiletene. Dryss over salt og pepper.
    2. Knus cornflakes i en morter eller kjøkkenmaskin til det blir helt finmalt. Bland med litt salt og pepper. Visp egg sammen i en dyp tallerken eller bolle. Vend fiskefiletene først i egg, og så i cornflakes.
    3. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken til den er gyllen og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side.
Tips!

Har du ikke alle urtene til remuladesausen, kan du fint droppe noen av dem, eller erstatte med andre friske urter eller tørket krydder.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat