
Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør
Enkel•30 min min
Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkpoteter
-
2 stkfennikel
-
1 pakkereddik
Dressing:
-
2 sspresset sitroner
-
5 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tsmalt sort pepper
Torsk:
-
4 stktorskefilet , uten skinn og bein
-
1 tssalt
-
½ tshvit pepper
-
4 sshvetemel
-
3 ssTINE® Meierismør til steking
Kapers- og persillesmør:
-
100 g
-
100 gkapers , silt av
-
1 dlbladpersille , finhakket
-
2 stksitroner , presset
Slik gjør du det
-
1
Ha potet i en kjele, og kok opp.
-
2
Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.
Dressing:
-
3
Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.
Torsk:
-
4
Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.
-
5
Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.
Kapers- og persillesmør:
-
6
Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.
-
7
Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.