Pannestekt torskefilet med kapers og persillesmør

Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

0
4
Enkel30 min
Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    poteter
  • 2 stk
    fennikel
  • 1 pakke
    reddik

Dressing:

  • 2 ss
    presset sitroner
  • 5 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    malt sort pepper

Torsk:

  • 4 stk
    torskefilet , uten skinn og bein
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    hvit pepper
  • 4 ss
    hvetemel
  • 3 ss
    TINE Meierismør til steking

Kapers- og persillesmør:

  • 100 g
  • 1 glass
    kapers , silt av
  • 1 dl
    bladpersille , finhakket
  • 2 stk
    sitroner , presset

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha potet i en kjele, og kok opp.

  2. 2

    Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.

Dressing:

  1. 3

    Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.

Torsk:

  1. 4

    Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.

  2. 5

    Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.

Kapers- og persillesmør:

  1. 6

    Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.

  2. 7

    Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.

Tips

Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.

Del denne oppskriften: