tablecloth-basil
Pannestekt torskefilet med kapers og persillesmør
(4)

Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stkpoteter
2 stkfennikel
1 pakkereddik

Dressing:

2 sspresset sitroner
5 ssolivenolje
1 tssalt
½ tsmalt sort pepper

Torsk:

4 stktorskefilet, uten skinn og bein
1 tssalt
½ tshvit pepper
4 sshvetemel
3 ssTINE Meierismør til steking

Kapers- og persillesmør:

100 gTINE Meierismør
1 glasskapers, silt av
1 dlbladpersille, finhakket
2 stksitroner, presset
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ha potet i en kjele, og kok opp.
    2. Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.
    1. Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.
    1. Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.
    2. Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.
    1. Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.
    2. Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.
blue heart
Tips!

Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff