Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker
Enkel•30 min min
En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gaspargesbønner
-
¼ stkbrokkoli
-
400 gnypoteter
-
150 stkaspargestopper
-
150 gfrosne erter
-
3 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stksitron
-
800 glaks
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dl
-
½ stksitron i skiver
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.
-
2
Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
Tips
Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.
-
3
Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.
-
4
Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.