Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g aspargesbønner
¼ stk brokkoli
400 g nypoteter
150 stk aspargestopper
150 g frosne erter
3 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk sitron
800 g laks
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl TINE Lettrømme 18 %
½ stk sitron i skiver

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.
    2. Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
      Tips!

      Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.

      Hvordan bruke hele brokkolien :
    3. Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.
    4. Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.
      Hvordan fjerne skinnet fra fisk:
Tips!

Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat