Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 25 min
En delikat pesto løfter sammen med fargerike grønnsaker smaken på denne torskeretten til himmels.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk brokkoli , i små buketter
1 stk rød paprika , i biter
2 stk gulrøtter , i biter
800 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss pesto
3 dl vann
1 ss fiskebuljong
300 g villris

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Legg løk, hvitløk, brokkoli, paprika og gulrot i en ildfast form.
      Tips!

      Varier gjerne grønnsakene i denne retten.

    2. Legg fisk over grønnsakene i formen, og krydre med salt og pepper.
    3. Fordel pesto over fiskestykkene. Hell vann utblandet med buljong over grønnsakene, og dekk formen med folie.
    4. Stek fisken midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.
    5. Kok ris som anvist på pakken, og server til.
Tips!

Laks, kveite, sei eller andre fiskeslag kan brukes i denne lettvinte retten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • anne

    3 år siden
    Blir ikke fisken ferdig lenge før grønnsakene i denne retten?

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Anne, Vi kokker liker grønnsakene våre "al dente", som betyr at det er litt tyggemotstand igjen i grønnsakene, og da er 20 minutt nok tid. Dersom du foretrekker grønnsakene helt gjennomkokt, så kan du kutte grønnsakene i mindre biter. Lykke til :)

      Kommenter  (12)

      • Merete

        3 år siden
        Kan en bruke torskekoins istedet for filet på denne retten?

        Kommenter  (11)


Det er mye kjærlighet i god mat