Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

13
125
Enkel25 min
En delikat pesto løfter sammen med fargerike grønnsaker smaken på denne torskeretten til himmels.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk , hakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    brokkoli , i små buketter
  • 1 stk
    rød paprika , i biter
  • 2 stk
    gulrøtter , i biter
  • 800 g
    torskefilet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
    pesto
  • 3 dl
    vann
  • 1 ss
    fiskebuljong
  • 300 g
    villris

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Legg løk, hvitløk, brokkoli, paprika og gulrot i en ildfast form.

    Tips

    Varier gjerne grønnsakene i denne retten.

  2. 2

    Legg fisk over grønnsakene i formen, og krydre med salt og pepper.

  3. 3

    Fordel pesto over fiskestykkene. Hell vann utblandet med buljong over grønnsakene, og dekk formen med folie.

  4. 4

    Stek fisken midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.

  5. 5

    Kok ris som anvist på pakken, og server til.

Tips

Laks, kveite, sei eller andre fiskeslag kan brukes i denne lettvinte retten.

Del denne oppskriften: