Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

5
  • Enkel
  • 25 min
En delikat pesto løfter sammen med fargerike grønnsaker smaken på denne torskeretten til himmels.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk brokkoli , i små buketter
1 stk rød paprika , i biter
2 stk gulrøtter , i biter
800 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss pesto
3 dl vann
1 ss fiskebuljong
300 g villris

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Legg løk, hvitløk, brokkoli, paprika og gulrot i en ildfast form.
      Tips!

      Varier gjerne grønnsakene i denne retten.

    2. Legg fisk over grønnsakene i formen, og krydre med salt og pepper.
    3. Fordel pesto over fiskestykkene. Hell vann utblandet med buljong over grønnsakene, og dekk formen med folie.
    4. Stek fisken midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.
    5. Kok ris som anvist på pakken, og server til.
Tips!

Laks, kveite, sei eller andre fiskeslag kan brukes i denne lettvinte retten.

Kommentarer

  • Jørgen

    3 måneder siden
    Hei. Etter 22 minutter var hverken fisken eller grønnsakene i nærheten av ferdig.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Jørgen,

      Hadde du forvarmet ovnen slik at ovnen var 200 grader når du satte formen inn?

      Steketiden kommer an på hvor store grønnsakene er kuttet og hvor store fiskestykkene er.

      Sjekk etter 20 min og hvis de ikke er ferdig må de stå lenger :)

      God matlaging!

       (0)


  • anne

    4 år siden
    Blir ikke fisken ferdig lenge før grønnsakene i denne retten?

     (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anne, Vi kokker liker grønnsakene våre "al dente", som betyr at det er litt tyggemotstand igjen i grønnsakene, og da er 20 minutt nok tid. Dersom du foretrekker grønnsakene helt gjennomkokt, så kan du kutte grønnsakene i mindre biter. Lykke til :)

       (12)

      • Merete

        3 år siden
        Kan en bruke torskekoins istedet for filet på denne retten?

         (7)


Det er mye kjærlighet i god mat