Ostepanert torskefilet

Ostepanert torskefilet

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

Antall porsjoner

Ingredienser

700 g torskefilet (evt. annen hvit fisk)
1 ts salt
¼ ts pepper
4 ss strøkavring
1 dl Jarlsberg® Revet
1 dl egg
2 ss TINE Meierismør

Smørbakte beter og søtpotet

250 g beter , eventuelt bare rødbeter
150 g søtpoteter
4 stk hvitløksfedd
3 ss TINE Meierismør , smeltet
2 ss frisk timian , grovhakket
¾ ts salt
½ ts kvernet hvit pepper

Basilikumsaus:

2 dl fiskekraft (vann + buljong)
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts maizena
½ potte basilikum
1 dl Jarlsberg® Revet
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.
    2. Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
    3. Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
    4. Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
    5. Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.
Tips!

Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Janne

    2 år siden
    Står fløte i forklaringen, men bør vel stå créme fraiche, som i oppskriften

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Janne, Så bra du følger med! Har endret det nå :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Merethe

    5 år siden
    Dette ble en fantastisk god middag! Hadde ikke créme fraîche så jeg brukte vanlig lettmelk, samt tørket basilikum - gikk bare lekkert. Godt og crispy og mye smak!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Ja, ostepanert torsk er en sikker vinner. Veldig bra at du improviserer når du mangler en ingrediens!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat