Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ostepanert torskefilet

Enkel
40min

Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

4.5
(15)
Next ImageOstepanert torskefilet

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

700 g
torskefilet (evt. annen hvit fisk)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 ss
strøkavring
1 dl
Revet JARLSBERG®
1 dl
egg

Smørbakte beter og søtpotet

250 g
bete, eventuelt bare rødbeter
150 g
søtpotet
4 stk
hvitløksfedd
3 ss
2 ss
frisk timian, grovhakket
0.75 ts
salt
0.5 ts
kvernet hvit pepper

Basilikumsaus:

2 dl
fiskekraft (vann + buljong)
1 ts
maizena
0.5 potte
basilikum
1 dl
Revet JARLSBERG®
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.

  2. Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.

  3. Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.

  4. Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.

  5. Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter