Ostepanert torskefilet

Ostepanert torskefilet

4
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

Ingredienser

700 g torskefilet (evt. annen hvit fisk)
1 ts salt
¼ ts pepper
4 ss strøkavring
1 dl Jarlsberg® Revet
1 dl egg
2 ss TINE Meierismør

Smørbakte beter og søtpotet

250 g beter , eventuelt bare rødbeter
150 g søtpoteter
4 stk hvitløksfedd
3 ss TINE Meierismør , smeltet
2 ss frisk timian , grovhakket
¾ ts salt
½ ts kvernet hvit pepper

Basilikumsaus:

2 dl fiskekraft (vann + buljong)
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts maizena
½ potte basilikum
1 dl Jarlsberg® Revet
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.
    2. Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
    3. Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
    4. Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
    5. Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.
Tips

Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Kommentarer

  • Janne

    3 år siden
    Står fløte i forklaringen, men bør vel stå créme fraiche, som i oppskriften

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Janne, Så bra du følger med! Har endret det nå :) Ha en fin dag!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat