
Ostepanert torskefilet
Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Smørbakte beter og søtpotet
Basilikumsaus:
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.
- 2
Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
- 3
Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
- 4
Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
- 5
Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.
Tips
Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



