Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør

Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør

2
20
Enkel45 min
Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag. Denne oppskriften må du prøve!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    kveitefilet uten skinn og bein
  • 1 l
  • 1 stk
    hvitløk (1 knoll)
  • 1 kvist
    frisk timian
  • 1 ss
    sort pepperkorn
  • 1 ss
    salt

Knuste erter

kyllingsmør

  • 2 dl
    redusert kyllingkraft
  • 200 g
    TINE® Meierismør (ca. 2 dl brunet smør)
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 ss
    kjørvel
  • 1 ss
    koriander
  • 1 ss
    estragon

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.

  2. 2

    Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.

Knuste erter

  1. 3

    Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.

  2. 4

    Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.

Kyllingsmør

  1. 5

    Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.

    Tips

    Du kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.

Del denne oppskriften: