placeholder image
0

Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag. Denne oppskriften må du prøve!

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 gkveitefilet uten skinn og bein
1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkhvitløk (1 knoll)
1 kvistfrisk timian
1 sssort pepperkorn
1 sssalt

Knuste erter

400 gfrosne erter
100 gTINE Meierismør
2 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
¼ tshvit pepper

kyllingsmør

2 dlredusert kyllingkraft
200 gTINE Meierismør (ca. 2 dl brunet smør)
2 sssitronsaft
1 sskjørvel
1 sskoriander
1 ssestragon

Slik gjør du det

    1. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.
    2. Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.
  • Knuste erter

    1. Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.
    2. Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
  • Kyllingsmør

    1. Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.

      Tips:

      Du kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.

Kommentarer