Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør

Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag. Denne oppskriften må du prøve!

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g kveitefilet uten skinn og bein
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk hvitløk (1 knoll)
1 kvist frisk timian
1 ss sort pepperkorn
1 ss salt

Knuste erter

400 g frosne erter
100 g TINE Meierismør
2 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts hvit pepper

kyllingsmør

2 dl redusert kyllingkraft
200 g TINE Meierismør (ca. 2 dl brunet smør)
2 ss sitronsaft
1 ss kjørvel
1 ss koriander
1 ss estragon

Slik gjør du det

    1. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.
    2. Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.
  1. Knuste erter

    1. Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.
    2. Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
  2. Kyllingsmør

    1. Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.
      Tips!

      Du kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat