Melkeposjert kveite med knuste erter og kyllingsmør
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gkveitefilet uten skinn og bein
-
1 l
-
1 stkhvitløk (1 knoll)
-
1 kvistfrisk timian
-
1 sssort pepperkorn
-
1 sssalt
Knuste erter
-
400 gfrosne erter
-
100 g
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tshvit pepper
kyllingsmør
-
2 dlredusert kyllingkraft
-
200 gTINE® Meierismør (ca. 2 dl brunet smør)
-
2 sssitronsaft
-
1 sskjørvel
-
1 sskoriander
-
1 ssestragon
Slik gjør du det
-
1
Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter.
-
2
Del fisken i 4 «biffer». Kok opp melk, hel hvitløk, timian, salt og sort pepper. La det stå å trekke 5 minutter under lokk. Ha så i fisken og la fisken trekke i 5-6 minutt, til kveiten begynner å flake seg. Ta så fisken ut av melken og anrett på tallerken.
Knuste erter
-
3
Kok erter i ca.2 minutter. Sil av vannet. Press ertene gjennom en grov sil sammen med kaldt smør.
-
4
Kok opp fløte. Pisk den varme fløten sammen med ertene til en grov krem. Smak til med salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
Kyllingsmør
-
5
Brun smør ved å smelte smøret i en kjele og la det koke til smøret blir nøttebrunt. Pass på så smøret ikke brenner seg. Det er ferdig med en gang smøret begynner å lukte nøtteaktig og er blitt brunt. Ha i redusert kraft og sitron og kok opp. Ha i kjørvel, koriander og estragon til slutt.
Tips
Du kan koke inn kyllingkraft selv, eller bruke ferdig fond som du får kjøpt i butikken om du vil det.