Skip to main content

Laksetaco

Enkel
30min

Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.

4.1
(156)
Next ImageLaksetaco

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
lime
4 ss
tacokrydder
0.5 dl
olivenolje
600 g
laksefilet uten skinn
4 stk
grove tortillalefse
1 pose
salatblanding
150 g
cherrytomat, delt i to
1 dl
koriander, finhakket

Guacamole

2 stk
avokado
1 stk
lime
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
4 ss
koriander, finhakket
0.25 stk
chili, finhakket
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet limeskall i en bolle. Bland sammen med tacokrydder og olje til en marinade.

  2. Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.

Guacamole

  1. Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

  2. Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.

  3. Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av varmen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter