Potetform med røkelaks

Potetform med røkelaks

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
600 g poteter
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk hvitløksfedd , presset
2 stk vårløk
2 ss finhakket dill
1 ss TINE Meierismør til formen
250 g røkelaks i skiver, ev. gravet laks
100 g Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
    2. Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
    3. Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
    4. Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.
      Tips!

      Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.

Tips!

Hvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat