Håndkle og blad
Potetform med røkelaks
(2020)

Potetform med røkelaks

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
600 gpoteter
1 tssalt
½ tspepper
1 stkhvitløksfedd, presset
2 stkvårløk
2 ssfinhakket dill
1 ssTINE Meierismør til formen
250 grøkelaks i skiver, ev. gravet laks
100 gJarlsberg® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
    2. Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
    3. Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
    4. Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.
      Blått hjerte
      Tips!

      Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.

Blått hjerte
Tips!

Hvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat