Potetform med røkelaks
Enkel•90 min60 min
Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dl
-
2 dl
-
600 gpoteter
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 stkhvitløksfedd , presset
-
2 stkvårløk
-
2 ssfinhakket dill
-
1 ssTINE® Meierismør til formen
-
250 grøkelaks i skiver, ev. gravet laks
-
100 gJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 ºC.
-
2
Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
-
3
Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
-
4
Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.
Tips
Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.