Skip to main content

Potetform med røkelaks

Enkel
1t 30min

Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.

3.5
(100)
Next ImagePotetform med røkelaks

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
potet
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 stk
hvitløksfedd, presset
2 stk
vårløk
2 ss
finhakket dill
1 ss
250 g
røkelaks i skiver, ev. gravet laks
100 g
Revet JARLSBERG®

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.

  2. Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.

  3. Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.

  4. Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.

    Tips

    Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter