Potetform med røkelaks
Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 600 g potet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stykk hvitløksfedd, , presset
- 2 stykk vårløk
- 2 ss finhakket dill
- 1 ss TINE® Meierismør, til formen
- 250 g røkelaks, i skiver, ev. gravet laks
- 100 g Revet JARLSBERG®
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 ºC.
2
Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
3
Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
4
Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.
TipsLegg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.
TipsHvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.