placeholder image
0

Potetform med røkelaks

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
600 gpoteter
1 tssalt
½ tspepper
1 stkhvitløksfedd, presset
2 stkvårløk
2 ssfinhakket dill
1 ssTINE Meierismør til formen
250 grøkelaks i skiver, ev. gravet laks
100 gJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
    2. Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
    3. Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
    4. Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.

      Tips:

      Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.

Tips:

Hvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.

Kommentarer