Skip to main content

Laksekarbonader med rømmesaus

Middels
30min

Frisk opp fiskemiddagen! Laksekarbonader kombinerer det spreke og det sunne, samtidig som smaken blir helt upåklagelig. Oppskrift som hele familien vil sette pris på. Server med mild rømmesaus og gjerne en fargerik salat ved siden av.

4.0
(22)
Next ImageLaksekarbonader med rømmesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksekarbonader

600 g
laksefilet
1 stk
egg
1 ss
potetmel
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
3 stk
vårløk
1 ss
olje til steking

Rømmesaus

1 dl
basilikum eller andre friske urter

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i biter. Ha fisk, egg og potetmel i en foodprosessor, og krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse.

  2. Hakk, og vend i vårløk.

  3. Form farsen til karbonader som stekes på begge sider på middels varme til de er gjennomstekte.

Rømmesaus

  1. Hakk urter. Varm opp rømmen i en kjele og ha i urtene. Smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Laksefileten kan byttes ut med ørret eller hvit fisk. Ha gjerne friske urter i farsen for ekstra god smak.

#2: Server gjerne laksekarbonadene på en grov blings med salat, tomat agurksalat og løk, eller med kokte poteter og grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter