Laksekarbonader med rømmesaus
Middels•30 min min
Frisk opp fiskemiddagen! Laksekarbonader kombinerer det spreke og det sunne, samtidig som smaken blir helt upåklagelig. Oppskrift som hele familien vil sette pris på. Server med mild rømmesaus og gjerne en fargerik salat ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
Laksekarbonader
-
600 glaksefilet
-
1 stkegg
-
1 sspotetmel
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 stkvårløk
-
1 ssolje til steking
Rømmesaus
-
1 dlbasilikum eller andre friske urter
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Skjær laksen i biter. Ha fisk, egg og potetmel i en foodprosessor, og krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse.
-
2
Hakk, og vend i vårløk.
-
3
Form farsen til karbonader som stekes på begge sider på middels varme til de er gjennomstekte.
Rømmesaus
-
4
Hakk urter. Varm opp rømmen i en kjele og ha i urtene. Smak til med salt og pepper.