Laksekarbonader med rømmesaus

Laksekarbonader med rømmesaus

Kommentarer 2
  • Middels
  • 30 min
Frisk opp fiskemiddagen! Laksekarbonader kombinerer det spreke og det sunne, samtidig som smaken blir helt upåklagelig. Oppskrift som hele familien vil sette pris på. Server med mild rømmesaus og gjerne en fargerik salat ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksekarbonader

600 g laksefilet
1 stk egg
1 ss potetmel
¼ ts salt
¼ ts pepper
3 stk vårløk
1 ss olje til steking

Rømmesaus

1 dl basilikum eller andre friske urter
3 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Skjær laksen i biter. Ha fisk, egg og potetmel i en foodprosessor, og krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse.
    2. Hakk, og vend i vårløk.
    3. Form farsen til karbonader som stekes på begge sider på middels varme til de er gjennomstekte.
  1. Rømmesaus

    1. Hakk urter. Varm opp rømmen i en kjele og ha i urtene. Smak til med salt og pepper.
Tips!

#1: Laksefileten kan byttes ut med ørret eller hvit fisk. Ha gjerne friske urter i farsen for ekstra god smak.

#2: Server gjerne laksekarbonadene på en grov blings med salat, tomat agurksalat og løk, eller med kokte poteter og grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • SkoleProsjekt

    5 år siden
    Takk for infomasjonen til prosjektet mitt!

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Så hyggelig at vi kunne bidra. :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat